Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Igaunijā savāktās plastmasas pudeles tiek pārstrādātas Latvijā

Lielākā daļa Igaunijā savākto lietoto plastmasas pudeļu tiek pārdotas Latvijas pārstrādātājiem, jo tie par lietotajām pudelēm maksā vairāk, vēsta Igaunijas raidkorporācija ERR.

Savukārt masveida Igaunijā savākto pudeļu nodošana Latvijā novedusi pie tā, ka Igaunijas plastmasas pudeļu pārstrādes rūpnīca palikusi bez darba.

Igaunijas plastmasas atkritumu apsaimniekošanas kompānija "Eesti Pandipakend" gadā savāc aptuveni 130 miljonus plastmasas pudeļu un pārdod tās atkritumu pārstrādātājiem. Kaut arī Igaunijā ir plastmasas pārstrādes rūpnīca "Plastitehas", valstī savāktās plastmasas pudeles tiek pārdotas Latvijas uzņēmumam, kas maksā vairāk un savlaicīgāk.

Igaunijas kompānijas "Plastitehas" pudeļu pārstrādes ražošanas līnija izmaksāja 20 miljonus kronu (898 000 latu), bet izejmateriālu trūkuma dēļ tā netiek darbināta jau vairāk nekā gadu. Kompānijas darbinieki ir palaisti bezalgas atvaļinājumā, un uzņēmuma nodokļu parādi veido 1,5 miljonus kronu (67 350 latu).

"Plastitehase AS" valdes loceklis Kalevi Paluteders sacīja, ka Latvijā un Lietuvā nav ieviesta iepakojumu atgriešanas sistēma kā Igaunijā. Tādēļ Latvijas un Lietuvas uzņēmumi nespēj iegūt pietiekami daudz izejmateriāla un viņi to iepērk Igaunijā, maksājot, "pēc manām domām, nepamatoti augstu cenu", sacīja Paluteders.

Tomēr kompānija neplāno atteikties no plastmasas pudeļu pārstrādes un cer drīzumā piesaistīt kādu ārvalstu investoru. Pagaidām "Plastitehase AS" turpina pārstrādāt lokšņu plastmasu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Paaudzes krāj atšķirīgi

Pēdējos gados Baltijas valstīs privātpersonu veiktie investīciju apjomi ir auguši gan ieguldītāju skaita, gan iemaksāto apjomu ziņā. Investīciju jomā paaudžu izvēlēs gan pastāv būtiskas atšķirības.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses