Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

L-Ekspresis par 8,1 miljoniem latu modernizēs depo

SIA L-Ekspresis plāno investēt 8,1 miljonu latu depo odernizācijā, kas kāpinās vagonu remonta un salonvagonu būves kopējās jaudas, raksta Dienas Bizness.

Plānotie ieguldījumi ne tikai palielinās uzņēmuma apgrozījumu dažu gadu laikā no 12,4 līdz 20 miljoniem latu, bet arī izlīdzinās sniegto pakalpojumu struktūru, norāda SIA L-Ekspresis valdes loceklis Rolands Gorodeckis. Patlaban 90% no apgrozījuma veido pasažieru pārvadājumi, bet 10% - vagonu remonts.

Šobrīd parakstīšanas stadijā ir vismaz 1,5 miljonu eiro jeb aptuveni 1 mijonu latu vērts līgums ar vienu no lielākajiem dzelzceļa pārvadājumu operatoriem Krievijā Tverskoj Ekspress par pasūtījumu divu salonvagonu izbūvei, ko plānots izpildīt 2012. gada laikā.

Šobrīd uzņēmumam piederošo 2010. gadā uzbūvēto salonvagonu Krievijas klienti uzskata par vienu no labākajiem. Tajā ir trīs kupejas, kas domātas sešiem cilvēkiem, neskaitot apkalpojošo personālu. Taču pasūtītājs var izvēlēties jebkādu risinājumu - līdzīgi kā jahtām vai privātajām lidmašīnām. 70-80% no vagonam nepieciešamajām iekārtām tiek izgatavotas Latvijā, piemēram, visas mēbeles, dīzeļģeneratori, elektroiekārtas.

Jauno salonvagonu būvniecība ir saistīta ar iecerēto depo modernizāciju un ES finansējuma saņemšanu, saka R. Gorodeckis.

"Esam saņēmuši apstiprinājumu mūsu pieteiktajam projektam LIAA pro- grammā Augstas pievienotās vērtības investīcijas. Kopā plānots ieguldīt 8,1 miljonus latu, ERAF līdzfinansējums paredzēts 35% apmērā - ap 2,7 miljoni latu," viņš stāsta.

Šobrīd depo darbojas trīs virzienos - savu pasažieru vagonu remonts un modernizācija, kravas vagonu remonts un modernizācija, kā arī piesaistīto klientu pasažieru vagonu modernizācija un apkope. Taču jau pērn sasniegtas maksimālās jaudas modernizēto un remontēto vagonu skaitā.

Viena no galvenajām izmaiņām būs tā, ka līdz šim daļēji vagonu remonts bija jāveic Baltkrievijā, bet pēc modernizācijas tas vairs nebūs nepieciešams, atzīmē R. Gorodeckis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses