Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Laima investē 580 000 latus šokolādes ražošanas pilnveidošanā

AS Laima investē vairāk nekā 850 000 jeb aptuveni 580 000 latus šokolādes ražošanas procesa efektivitātes pilnveidošanā, ieguldot vērienīgā ražošanas iekārtu modernizācijā un  ražošanas jaudu palielināšanā.

„Līdz ar investīciju apguvi, tiks turpināta Laima šokolādes ražošanas unikalitātes – 100% pašu gatavota šokolāde no kakao pupas līdz gatavai šokolādei – savienošana ar jaunām modernām tehnoloģijām. Tā rezultātā varēsim būtiski kāpināt uzņēmuma ražošanas jaudas, veicināt konkurētspēju un realizēt attīstīto eksporta potenciālu. Tāpat turpināsim pārsteigt savus pircējus ar arvien jauniem un  inovatīviem produktiem,” stāsta Laima valdes priekšsēdētājs Rolands Gulbis.

AS Laima vairāk nekā 400 000 eiro jeb 274 00 latu investēs šokolādes kvalitātes paaugstināšanā, ieguldot ražošanas iekārtu modernizācijā un to ražošanas jaudu palielināšanā. Tāpat 240 000 eiro jeb 165 000 latu ieguldīs jaunās ražošanas iekārtās, kas ļaus jau no nākamā gada uzsākt  ražot šokolādes ar pildījumu. Savukārt vairāk nekā 200 tūkstoši eiro jeb 137 000 latu paredzēti ekskluzīvās produkcijas ražošanas attīstīšanai, kā rezultātā ievērojami tiks paaugstinātas uzņēmuma tehnoloģiskās iespējas jaunu produktu izstrādē.

„Paralēli investīciju apguves procesam šokolādes ražotnē Miera ielā, turpinās darbs arī  pie Šokolādes muzeja izveides. Šobrīd esam noslēguši ilgo un sarežģīto projekta saskaņošanas procesu ar visām iesaistītajām institūcijām un veikuši visus priekšdarbus, lai  vasaras un rudens sezonā, realizētu kompleksu darbu – Miera ielas ražotnes pilnveidošana un Šokolādes muzeja izveide. Plānots, ka Šokolādes muzejs Miera ielā tiks atvērts nākamā gada sākumā, saglabājot unikālu muzeja koncepciju - muzeja un ražošanas procesa integrācija,” skaidro Rolands Gulbis.

No 2005. līdz 2012. gadam AS Laima jau darbojās Šokolādes istaba, kurā bija iespēja iepazīt leģendāro Laima šokolādes ražošanas vēsturi un ražošanas tehnoloģijas, kā arī degustēt populāros produktus.

Pēc izveides Šokolādes muzejs renovētajā ēkā Miera ielā, kas iekļaujas šokolādes ražošanas rūpnieciskajā kompleksā, varētu uzņem 15 000 – 20 000 tūristu gadā. Ekspozīcijas un ekskursiju kopējā platība plānota ap 3000 kv.m. apjomā, veicot uzlabojumus piekļuvei un paplašinot muzeja ekspozīciju.  Muzejs būs piemērots cilvēkiem ar īpašām vajadzībām. Tāpat īpaši domāts par "zaļā" dzīvesveida piekritējiem.

Ēkas renovācija būs nozīmīgs ieguldījums Miera ielas radošā kvartāla izveidē, kurā, atbilstoši Rīgas pilsētas attīstības plāniem, paredzēts veicināt kultūras dzīves attīstību.

Laima ir lielākais šokolādes un saldumu ražotājs Baltijā,  kurā šokolādi ražo no kakao pupām, neizmantojot iepirktus pusfabrikātus. Šo ražošanas metodi 1870. gadā ieviesa fabrikas dibinātājs Teodors Rigerts.

AS Laima lielākais īpašnieks ir Latvijas uzņēmējiem piederošā AS Nordic Partners, kura iegādājusies 51% kapitāldaļu starptautiskajā Nordic Partners Limited holdingā. Nordic Partners un tam piederošo uzņēmumu lielākais akcionārs ir Daumants Vītols - viens no pirmajiem vērienīgā holdinga dibinātājiem, kurš ilgstoši strādājis un vadījis arī vairākus holdinga pārtikas un nekustamā īpašuma uzņēmumus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses