Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Latvijas audio risinājumu uzņēmums Sonarworks piesaistījis miljonos mērāmas investīcijas

Latvijas uzņēmums Sonarworks piesaistījis investīcijas piecu miljonu eiro apmērā no Baltijas investoriem Karma Ventures (Igaunija) un Practica Capital (Lietuva), kas tiks ieguldītas uzņēmuma attīstībā, portālu Diena.lv informēja Sonarworks pārstāvji.

Kā informē uzņēmums,investīcijas ļaus paātrināt tehnoloģiju un risinājumu attīstību, paplašinot licencēšanas iespējas, un īstenot Sonarworks vīziju par neatkārtojamu skaņas pieredzi ikvienā ierīcē, apvienojot studijā radīto autentisko skaņu un klausītāja skaņas personalizāciju.

"Esam iegājuši jau nākamajā Sonarworks attīstības fāzē, piesaistot jaunus investorus. Pašlaik esam uz pareizā ceļa, lai nogādātu neatkārtojamu skaņas pieredzi ikvienam uz jebkuras skaņas ierīces," saka Sonarworks līdzdibinātājs un vadītājs Helmuts Bēms.

Dibināts 2012. gadā Latvijā kā jaunuzņēmums un kļuvis par globālu līderi audio tehnoloģiju industrijā ar klientiem vairāk nekā 170 valstīs, Sonarworks turpina nest Latvijas vārdu pasaulē, kļūstot par pionieri skaņu austiņu kalibrēšanas tehnoloģijās. Sonarworks datubāzē ir dati no vairāk nekā 10 000 skaņu ierīcēm, kas izanalizētas atbilstoši izstrādātajai tehnoloģijai. Šie dati apvienoti ar unikālu uz mākslīgā intelekta (AI) bāzes radītu skaņas personalizācijas tehnoloģiju, lai pielāgotos katra klausītāja dzirdei un skaņas preferencēm. Digitāls skaņas ierīces un individuālas dzirdes salāgojums ļaus Sonarworks piedāvāt personalizētu skaņas pieredzi uz jebkuras skaņas ierīces.

"Pašlaik tehnoloģija sniedz uzlabotu skaņas pieredzi 74% lietotāju, 5 minūšu laikā ļaujot pielāgoties individuālai skaņas uztverei un skaņas klausīšanās vēlmēm. Atklāt personalizētu, uz skaņu balstītu mašīnmācīšanos ir aizraujoša pieredze, kas ļauj no jauna atklāt multimediju satura oriģinālo izpildījumu.

Jaunais finansēšanas raunds ļaus mums nodrošināt klātbūtni galvenajos tirgos un palielināt uzņēmuma apgrozījumu par vairāk nekā 10 miljoniem eiro divu gadu laikā.

Mēs pašlaik strādājam ar mūzikas straumēšanas uzņēmumiem, skaņu austiņu, viedtālruņu un auto industrijas uzņēmumiem, un mūsu komanda atrodas aizvien tuvāk mūsu klientiem, lai nodrošinātu aizvien labākas savietojamības iespējas, rezultātā ikvienam klausītājam nodrošinot neatkārtojamu skaņas pieredzi," nākotnes ieceres klāsta Bēms.

"Sonarworks plašais klientu loks starp profesionāliem studiju skaņu inženieriem bija pierādījums par tehnoloģiju augsto kvalitāti jau tad, kad veicām pirmās investīcijas uzņēmumā 2017. gadā. Līdz šim uzņēmums ir ieguldījis lielas pūles, lai nodrošinātu tādu pašu pieredzi arī ikvienam klausītājam. Vērojot, kā Sonarworks sadarbībā ar augstākā līmeņa partneriem prezentēja jaunu risinājumu plašākam tirgum, mēs redzējām iespēju lielākai attīstībai un pieņēmām lēmumu par turpmākām investīcijām," norāda Kristijans Lānemā, Karma Ventures partneris. 

Vienlaikus ar Igaunijas investīciju kompāniju Karma Ventures Sonarworks kopā ar citiem starptautiskajiem "investīciju eņģeļiem" investē arī bijušais Igaunijas prezidents Tomass Henriks Ilvess.

"Sonarworks ir izcils piemērs visam Baltijas reģionam – tehnoloģiju uzņēmums ar lielu globālu vīziju, kā arī spējām to ieviest. Sonarworks ilgstoši ir attīstījis savu tehnoloģiju un produktus un spējis sevi pozicionēt kā veiksmīgu un strauji augošu uzņēmumu. Ar piesaistīto finansējumu Sonarworks būs labāk aprīkoti, lai spētu vēl vairāk nostiprināt pozīcijas pasaules tirgū. Kā viens no galvenajiem šī raunda investoriem mēs redzam izcilu iespēju kompānijas attīstībai, un Sonarworks var paļauties arī uz turpmākām mūsu investīcijām," lēmumu investēt Latvijas uzņēmumā komentē Practica Capital partneris Donats Kers.

Līdz 2025. gadam Sonarworks plāno ieviest savu tehnoloģiju uz vairāk nekā miljarda dažādu skaņas atskaņošanas ierīču visā pasaulē. Uzņēmuma pārstāvji norāda, ka nupat piesaistītās investīcijas ļaus realizēt izvirzīto stratēģiju.

Jau pašlaik Sonarworks ir vadošais skaņas kalibrēšanas uzņēmums skaņas ierakstu industrijā pasaulē. Sonarworks radītajiem produktiem uzticas vairāk nekā 30 000 skaņu ierakstu studiju, tai skaitā vairāk nekā 35 Grammy balvām apbalvoti skaņu inženieri, kuri strādā ar tādām pasaules mūzikas zvaigznēm kā Bejonse, Lady Gaga, Teilore Svifta, Coldplay un daudzi citi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Grib digitalizēt biznesu

Attīstoties uzņēmuma darbībai, digitālā transformācija var ievērojami uzlabot tā efektivitāti.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses