Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Latvijas East Metal paplašina vēja ģeneratoru detaļu ražošanu

Uzņēmuma SIA East Metal Daugavpils struktūrvienībā uzstādīta metāla frēzēšanas un virsmas apstrādes līnija, kas ļauj uzsākt lielgabarīta detaļu ražošanu vēja ģeneratoriem.

Kaut gan sākotnēji projektu bija paredzēts pabeigt jau 2011. gada rudenī, īstenošanas gaitā tika saņemti papildus pasūtījumi no lielākajiem pasaules vēja ģeneratoru ražotājiem, tāpēc radās nepieciešamība veikt papildus investīcijas iekārtu jaudas un tehnisko iespēju palielināšanai, ziņo uzņēmuma pārstāvji. Tik iegādāta jaudīgāka metāla frēzmašīna kā sākotnēji plānots, projekta sadārdzinājumu apmaksājot no uzņēmuma līdzekļiem.

Līdz ar jauno iekārtu uzstādīšanu uzņēmums iegūs iespēju izgatavot lielgabarīta metāla detaļas pasaules vadošajiem vēja ģeneratoru ražotājiem, palielinot uzņēmuma apgrozījumu, eksporta apjomu un nodarbināto skaitu. Projekta rezultātā līdz 2016. gadam uzņēmuma Daugavpils filiālē plānots radīt 80 jaunas darbavietas (sākotnēji plānotas 40-50 darbavietas), kā arī palielināt uzņēmuma apgrozījumu par 7,7 miljoniem latu.

Projekta kopējās attiecināmās izmaksas ir aptuveni 731 200 lati, no kurām Eiropas Reģionālās attīstības fonds finansē ap 256 000 latiem jeb 35 % apmērā no attiecināmajām izmaksām.

East Metal dibināts 1997. gadā Dobelē, lai veiktu metālapstrādes darbus pēc klientu pasūtījuma. 2006. gada jūnijā tika atvērta East Metal struktūrvienība Daugavpilī.

Uzņēmuma pamatdarbība ir metāla konstrukciju ražošana un metāla apstrādes darbi pēc klientu pasūtījuma. Dobeles un Daugavpils struktūrvienībās ir uzstādītas modernas iekārtas, kas ļauj veikt metāla mehāniskās apstrādes, metināšanas un virsmas apstrādes darbus. Uzņēmuma galvenie klienti ir pasaules lielākie vēja ģeneratoru ražotāji.

East Metal ir nodarbināti vairāk kā 500 darbinieki.

Pēc provizoriskiem datiem 2011. gadā East Metal apgrozījums sasniedza 19.7 miljonus latu un peļņa – 0.7 miljonus latu. Ņemot vērā jaunās metālapstrādes līnijas uzstādīšanu, radīti priekšnosacījumu arī turpmākam apgrozījuma un darbinieku skaita pieaugumam. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses