Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Latvijas Scanhouse Norvēģijas tirgum piegādās 12 koka daudzdzīvokļu mājas

Latvijas pasīvo un koka karkasa māju ražotājs un būvnieks Scanhouse līdz vasaras beigām Norvēģijas pilsētā Sortlandē uzstādīs 12 koka daudzdzīvokļu mājas. Jau paveikta trešā daļa darba, un pirmie iemītnieki Latvijā ražotajās, mūsu celtnieku uzstādītajās un iekārtotajās mājās ievāksies jau jūlijā.

"Eiropas klienti ir novērtējuši augsto materiālu kvalitāti par adekvātu cenu, iekļaušanos noliktajos ražošanas un būvniecības termiņos, kā arī progresīvo pieeju ēku būvniecībai," skaidro Scanhouse līdzīpašnieks Māris Liepiņš.

Līdz šim Scanhouse pamatā strādājis eksporta tirgos, būvējot koka karkasa un augsti energoefektīvās jeb pasīvās mājas Norvēģijas, Šveices un Francijas tirgiem. Taču patlaban top arī pirmie objekti Latvijā. "Arī pie mums cilvēki sāk novērtēt zaļo dzīvesveidu un iespēju ievērojami samazināt apkures izmaksas. Turklāt par laimi beidzot izplēn mīts, ka koka mājas, kaut arī lētākas, nav tik ilgmūžīgas kā citu materiālu analogi," uzsver M. Liepiņš.

SIA Scanhouse 2009. gadā dibināja vairāki vietējie uzņēmēji. 2011. gadā pēc provizoriskajiem rezultātiem uzņēmums strādāja ar aptuveni 30 000 latu peļņu un aptuveni 700 000 latu apgrozījumu. Uzņēmuma ražotne atrodas Mārupē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Brauc pie kaimiņiem

Mūsu valstī tūrisma industrija atgūstas lēnāk nekā Igaunijā.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses