Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Nosaka nomas maksu bijušajā Liepājas metalurga teritorijā

Liepājas Speciālās ekonomiskās zonas (SEZ) valde ir apstiprinājusi kārtību par nomas maksas noteikšanu bijušās AS Liepājas metalurgs teritorijā 60,6 hektāru platībā, aģentūru LETA informēja Liepājas SEZ sabiedrisko attiecību speciāliste Līga Ratniece-Kadeģe.

Kārtējā Liepājas SEZ valdes sēdē nolemts slēgt vairākus nomas tiesību pārjaunojamu līgumus, kas saistīti ar nekustamo īpašumu īpašnieku maiņu. Valde iepazinās arī ar Liepājas SEZ pārvaldes īstenoto attīstības projektu gaitu un darbības rezultātiem.

25.septembrī Liepājas SEZ pārvalde parakstīja desmit nekustamo īpašumu pirkuma līgumu, kas atrodas bijušajā Liepājas metalurga teritorijā. Līdz ar Liepājas SEZ pārvaldes īpašuma tiesību nostiprināšanu Zemesgrāmatā bija nepieciešams nekavējoties noteikt kārtību, kā iznomāt īpašumus uzņēmējdarbības veikšanai, skaidroja Ratniece-Kadeģe.

Liepājas SEZ valde, izvērtēja iesniegtos dokumentus un lēmumprojektu, nolēma Liepājas SEZ pārvaldes īpašumā un valdījumā esošā bijušā "Liepājas metalurgs" teritorijā esošo un tai piegulošo neiznomāto nekustamo īpašumu pilsētas daļā, ko ierobežo Brīvības, Zemnieku, Parka, Ezermalas ielas, Zirgu sala, Liepājas ezers un Meldru iela, nomas maksu noteikt atbilstoši sertificēta vērtētāja noteiktai tirgus nomas maksai izsoles kārtībā, izvērtējot un izvēloties ekonomiski un saimnieciski izdevīgāko piedāvājumu.

Liepājas SEZ valde izvērtēja iesniegtos dokumentus un nolēma neizmantot pirmpirkuma tiesības uz Liepājas SEZ teritorijā atsavināmo nekustamo īpašumu Ģenerāļa Baloža iela 34, Liepājā, ko iegādājās LSEZ SIA JM Properties ar mērķi turpināt attīstības projektus Karostā. 

Nekustamais īpašums Ģenerāļa Baloža iela 34, Liepājā, saskaņā ar Liepājas pilsētas zemesgrāmatas datiem, sastāv no zemesgabala 53 824 kvadrātmetru platībā un deviņām būvēm.

Jau ziņots, ka lai nodrošinātu Liepājas SEZ izveides mērķu sasniegšanu, Liepājas SEZ attīstības plāna 2018.-2035.gadam stratēģisko mērķu sasniegšanu, kā arī bijušā "Liepājas metalurgs" teritorijas efektīvu izmantošanu, pozitīvi ietekmētu Liepājas pilsētas ekonomisko attīstību, veicinātu eksportējošo uzņēmumu skaita un eksporta apjoma pieaugumu, palielinātu gan tiešo, gan netiešo nodokļu ieņēmumus valsts un pašvaldības budžetā, un lai nodrošinātu minētajā teritorijā pieejamo brīvo elektrības jaudu racionālu pielietojumu, Liepājas SEZ valde nolēma iegādāties desmit nekustamos īpašumus ar kopējo platību 60,6 ha.

 

 

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Mainās klientu apkalpošana

Domāju, ka patlaban vien retais apšaubīs to, ka mākslīgais intelekts (MI) ir daudzu jomu nākotne. Pasaules pieredze rāda, ka tieši klientu apkalpošanā MI tiek ieviests ātri, saskatot gandrīz nei...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses