Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +7 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Palielinās datu centru pakalpojumu pieprasījums

Uzņēmumos palielinoties datu apjomam, palielinās arī nepieciešamība pēc datu centru pakalpojumiem, raksta Dienas bizness. Lielākie Latvijas datu centri spējīgi savus pakalpojumus arī konkurētspējīgi eksportēt.

Jau tuvāko piecu gadu laikā uzņēmumos datu apjoms palielināsies par 800%, ko īpaši kāpinās mākoņskaitļošanas tehnoloģiju attīstība, uzskata Lattelekom pārstāve Anita Mertena. 

Novērojama arī tendence uzņēmumiem savu datu pārvaldību nodot IT&T pakalpojumu sniedzējiem. Tā kā tendence ir globāla, bet Latvijas cenas konkurētspējīgas, šī nozare varētu dot arī ievērojamu eksporta pieaugumu., paredz DEAC valdes priekšsēdētājs Andris Gailītis. DEAC šobrīd pakalpojumus jau aktīvi piedāvā Krievijas un Ukrainas tirgs, bet pēc laika plāno pievērsties arī ASV.

Mums gan vēl jārod skaidra atbilde, ar ko mēs būsim labāki, piemēram fiziskās drošības ziņā par Zviedrijas klintīs iebūvētajiem datu centriem vai elektrības nodrošinājuma ziņā, ko, piemēram, Somijā nodrošina tieši pieslēgumi atomreaktoriem.

Latvijā starp lielākajiem datu centru uzturētājiem ir DEAC, Lattelecom, Telia Latvia un Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs, kas nesen atvēris jau savu otro datu centru.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Brauc pie kaimiņiem

Mūsu valstī tūrisma industrija atgūstas lēnāk nekā Igaunijā.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses