Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Rīgas Dzirnavnieks apgrozījums pērn pieaudzis par gandrīz 30%

Viens no lielākajiem graudu pārstrādātajiem Baltijā AS Rīgas Dzirnavnieks pērn sasniedzis 18 miljonu latu apgrozījumu, kas ir par aptuveni 30% jeb četriem miljoniem latu vairāk nekā gadu iepriekš. Kā noteicošos faktorus izaugsmei uzņēmums min eksporta attīstīšanu, jaunu produktu ražošanu, kā arī investīcijas ražotnē – graudu pieņemšanas un apstrādes tehnoloģijās.

Šogad kā nozīmīgs investīciju projekts plānots apkures katla nomaiņa, tādā veidā būtiski samazinot energo resursu izmaksas. Uzņēmums plāno atteikties no fosilā kurināmā izmantošanas un kā kurināmo materiālu izvēlēties videi draudzīgākās auzu atbiras, ko iegūs no Rīgas Dzirnavnieks rūpnīcā pārstrādātajām auzām.

"Pēdējos gados esam uzsākuši daudzu jaunu patēriņa produktu ražošanu. Kā nozīmīgākos jaunos produktus, kuru ražošana uzsākta pērn, varam minēt Hercogs maizes miltu maisījumus, kuru ražošanas apjomi šobrīd sasniedz vidēji 15 – 20 tonnas mēnesī. Atšķirībā no citiem ražotājiem, Hercogs jaunajai produktu līnijai nav mākslīgo garšas uzlabotāju. Produkts ir maksimāli dabīgs un veselīgs.”

Pērn, ieguldot darbu un investīcijas receptūru izmaiņās, izdevies sasniegt mērķi – pilnīgi visus miltu maisījumus ar zīmolu Hercogs ražot bez uztura uzlabotājiem, tai skaitā arī kēksus un kūkas," stāsta AS Rīgas Dzirnavnieks ģenerāldirektors Sandis Jansons.

Pērn uznēmums veicis miljons latu lielas investīcijas graudu apstrādes procesa uzlabošanā, kas ļauj samazināt ražošanas pašizmaksu, kā arī labāk sašķirot miltus kategorijās. Lielākie ieguvēji no modernizācijas ir industriālā segmenta klienti, kas, atbilstoši produkcijas specifikai, var iegādāties noteiktas kvalitātes miltus un tādā veidā samazināt produkcijas ražošanas riskus, ko ražošanas procesā rada produkcijas brāķi.

Šobrīd lielākie uzņēmuma patēriņa un industriālās produkcijas eksporta tirgi ir Lietuva, Igaunija, Somija, Krievija un Ukraina. Kā viena no galvenajām Rīgas Dzirnavnieks prioritātēm ir ne tikai tirgus pozīciju nostiprināšanu Baltijas tirgū, bet arī jaunu eksporta tirgu apgūšanu. Pērn tika veiksmīgi uzsākts patēriņa produktu ar zīmolu AXA eksports uz Somiju.

Uzņēma neauditētā neto peļņa pērn bija 590 000 latu.

Rīgas Dzirnavnieks ražo un pārdod graudu pārstrādes produktus - visu veidu kviešu un rudzu miltus, miltu maisījumus, pārslas, placinātus graudus un putraimus industriālajiem patērētājiem, kā arī fasēto produkciju individuālam patēriņam ar zīmoliem Hercogs, Herkuless un AXA. Uzņēmums ietilpst Lantmännen koncerna sastāvā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses