Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Rīgas dzirnavnieks prognozē graudu cenas pieaugumu par 20%-40%

Graudu pārstrādes uzņēmums AS _Rīgas dzirnavnieks _šodien pieņēma pirmās rudzu jaunās ražas 20 tonnas no Ikšķiles novada zemnieku saimniecības Lauciņi, atklājot jaunās ražas pieņemšanas sezonu.

Kā norādīja AS Rīgas dzirnavnieks ģenerāldirektors Sandis Jansons, šogad uzņēmums par graudiem maksās no 20% līdz pat 40% vairāk nekā pērn.

"Šīs dienas graudu iepirkuma cenu precīzi nevarēšu pateikt, jo tā ir ļoti mainīga atkarībā no situācijas biržā. Tomēr kopumā cenas būs par 20%-40% augstākas nekā pagājušajā sezonā. Uzņēmums graudus plāno iepirkt par attiecīgā brīža tirgus cenu. Graudu kvalitāte ir laba, nelielu satraukumu rada lietavu radītais mitrums, kas var ietekmēt graudu kvalitāti," sacīja Jansons.

Plānots, ka šogad Rīgas dzirnavnieks no graudaugu audzētājiem pieņems līdz pat 100 000 tonnu kviešu, rudzu un auzu.

Kā ziņots, saskaņā ar prognozēm ziemāju raža kopumā varētu būt vairāk nekā 1,15 miljoni tonnu, par 60% pārsniedzot 2011.gadā nokulto apjomu.

Tāpat arī graudu iepirkuma cena joprojām ir augsta. Kā liecina biržas dati, vakar rapša iepirkuma cena svārstījās no 497 eiro (342,79 latiem) līdz pat 497 eiro (349 latiem) par vienu tonnu, savukārt kviešu cena - no 255 eiro (179,21 lata) līdz 257 eiro (180 latiem) par vienu tonnu.

Rīgas dzirnavnieks ražo un pārdod graudu pārstrādes produktus - visu veidu kviešu un rudzu miltus, miltu maisījumus, pārslas, placinātus graudus un putraimus industriālajiem patērētājiem, kā arī fasēto produkciju individuālam patēriņam ar zīmoliem Hercogs, Herkuless un Axa. Uzņēmums ir Zviedrijas koncerna Lantmännen sastāvā.

Kā iepriekš informēja uzņēmuma pārstāvji, Rīgas dzirnavnieka apgrozījums pērn salīdzinājumā ar 2010.gadu pieaudzis par 30%, sasniedzot 18 miljonus latu, savukārt uzņēmuma neauditētā neto peļņa 2011.gadā bija 590 000 latu.

Kā noteicošos faktorus izaugsmei uzņēmums definē eksporta attīstīšanu, jaunu produktu ražošanu, kā arī investīcijas ražotnē - graudu pieņemšanas un apstrādes tehnoloģijās.

Pērn Rīgas dzirnavnieks veicis vienu miljonu latu lielas investīcijas graudu apstrādes procesa uzlabošanā, kas ļāva samazināt ražošanas pašizmaksu, kā arī labāk sašķirot miltus kategorijās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Brauc pie kaimiņiem

Mūsu valstī tūrisma industrija atgūstas lēnāk nekā Igaunijā.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses