Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Ropažos plānotās Coca-Colas rūpnīcas projekts pagaidām apturēts

Darbs pie Ropažos plānotās dzērienu ražotāja Coca-Cola Hellenic Bottling Co jaunās rūpnīcas projekta patlaban ir apstājies, jo ražotājs vēlas pārliecināties par noturīgu tirgu un ekonomisko pamatojumu, norādīja uzņēmuma pārstāvji.

Coca-Cola pirms gada Ropažos, Silakrogā, iegādājās zemi - 41 000 kvadrātmetru apbūves laukumu jaunas rūpnīcas būvniecībai, kā arī ar vietējo pašvaldību saskaņoja projekta skices. Tomēr darbi pie projekta tā arī nav sākti.

"Projekta gaitā, kas paredz jaunas rūpnīcas celtniecību Ropažos, turpinām izvērtēt tirgus apstākļus un vispārējo ekonomisko situāciju Eiropā. 2011.gada rezultāti Baltijā sasniedza gaidīto, bet turpmāko lēmumu attiecībā uz projektu iespaidos tālākā tirgus attīstība un ekonomiskā vide gan Baltijā, gan Eiropā kopumā. Turpināsim izvērtēt situāciju, un, līdzko lēmums tiks pieņemts, par to ziņosim," norādīja Coca-Cola Baltijas piegādes ķēdes vadītāja Hele Talūra.

Arī Ropažu pašvaldības Attīstības daļas vadītāja Eva Haberkorne-Vimba atzina, ka aktīvs darbs pie projekta rūpnīcas celtniecības Ropažu novadā ir apstājies.

"Uzņēmuma pārstāvji apliecina, ka projekts regulāri tiek pārskatīts, izvērtējot tirgus situāciju un vispārējos ekonomiskos rādītājus. Pirms gada Coca-Colas pārstāvji norādīja, ka ir vērojama pieprasījuma palielināšanās, kas savukārt Ropažu novada pašvaldībai ļauj domāt, ka būvniecība netiks atcelta," sacīja Haberkorne-Vimba.

Viņa arī atzina, ka rūpnīca sniegtu labumu visam novadam - vismaz 200 darba vietu, nodokļu ieņēmumu palielinājumu, kā arī saistīto biznesa jomu attīstību novadā.

Jau ziņots, ka 2009.gada 17.decembrī tika parakstīts līgums par zemesgabala iegādi Coca Cola ražotnes būvniecībai Ropažu novadā.

Savukārt Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) direktors Andris Ozols iepriekš norādīja, ka līdz 2014. gadam Coca-Cola rūpnīca Latvijā netiks uzbūvēta.

Jau ziņots, ka Coca-Cola Baltics 2010. gadā apturējusi ražošanu Igaunijā un pārvietojusi ražošanas operācijas uz Lietuvu.

Coca-Cola Latvijas tirgū ir pārstāvēta ar vairākiem zīmoliem - Coca-Cola, Coca-Cola Light, Fanta, Sprite, BonAqua, Schweppes, Pilskalna kvass un Pilskalna limonāde, Powerade, Burn, Nestea, Cappy, Cappy Ice Fruit sulu dzērieni.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses