Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Stadler: Pasažieru Vilcienam daudz zemākas prasības kā igauņu klientam

Pēc medijos izskanējušā salīdzinājuma starp vilcienu iepirkumiem Latvijā un Igaunijā Stadler Rail Grupa paziņojusi, ka Igaunijā un Latvijā klienti pieprasa pilnīgi atšķirīgus pasažieru ērtību līmeņus. Stadler AS Pasažieru Vilciens prasībām atbilstošu vilcienu spējot piedāvāt par zemāku cenu kā tā konkurents CAF, turklāt piedāvājot arī ievērojami zemākas uzturēšanas izmaksas.

"Igaunijā pārdotie vilcieni nodrošina klienta pieprasīto visaugstāko iespējamo komfortu pasažieriem, kamēr CAF AS Pasažieru vilciens piedāvā ārkārtīgi zemu pasažieru komforta līmeni. Stadler piegādātie elektriskie vilcieni Igaunijā nodrošina vairāk telpas pasažieriem, gan sēžot, gan pārvietojoties pa vilcienu, tādēļ šiem vilcieniem ir mazāk nekā 270 vietas, proti, 196 vietas. CAF ir izdevies „iespiest” 270 vietas 3 vagonu vilcienā uz pasažieru komforta samazināšanas rēķina," teikts Stadler paziņojumā.

Stadler vērš uzmanību uz to, ka 3 vagonu elektriskie vilcieni, ko uzņēmums pārdevis Igaunijai, maksā 4,14 miljonus eiro par vienību, bet tā kā Pasažieru vilcienu apmierina daudz zemāks komforta līmenis, tas spēj piedāvāt analogu 3 vagonu vilcienu par tādu pašu cenu – 4,14 milj. eiro, ierīkojot papildu sēdvietas un palielinot sēdvietu skaitu līdz 270, kas atbilst CAF piedāvāto vilcienu ietilpībai. CAF  tādu pat vilcienu piedāvā par 4,7 miljoniem eiro. Šajā gadījumā vienas sēdvietas cena Stadler ražotā vilcienā būtu 15 333 eiro, salīdzinot ar 17 466 eiro par sēdvietu konkurentu variantā.

Stadler uzsver, ka lielāko konkursa summas daļu veido vilcienu uzturēšana, kas pilnībā tiek segta no valsts budžeta. CAF piedāvātā viena 3 vagonu vilciena uzturēšana 30 gadu laikā maksā 7,32 miljonus eiro jeb 150% no visas vilcienu iegādes kopsummas, turpretī Ungārijā īstenotā Stadler projekta ietvaros viena 4 vagonu vilciena uzturēšanas izmaksas 30 gados sasniedz 2,03 miljonus eiro jeb 42% no vilcienu iegādes kopsummas.

Uzturēšana:


CAF piedāvājums PV

Stadler līgums Ungārijā

Vilciena tips

3 vagonu vilcieni

4 vagonu vilcieni

Skaits

34 elektriskie un 7 dīzeļvilcieni

30 elektriskie vilcieni

1 vilciena uzturēšanas maksa 30 gadu laikā

7,32 milj. eiro

2,03 milj. eiro

Uzturēšanas maksas attiecība pret vilciena iegādes cenu  (%)

150%

42%

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Paaudzes krāj atšķirīgi

Pēdējos gados Baltijas valstīs privātpersonu veiktie investīciju apjomi ir auguši gan ieguldītāju skaita, gan iemaksāto apjomu ziņā. Investīciju jomā paaudžu izvēlēs gan pastāv būtiskas atšķirības.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses