Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Tele2 2011. gadā uzstādījis 200 bāzes stacijas

Tele2 2011. gadā kopumā uzstādījis 200 jaunas bāzes stacijas, galvenokārt, lai uzlabotu ātrgaitas mobilā interneta pārklājumu un kapacitāti, kā arī balss sakarus. Šobrīd Tele2 mobilā interneta pakalpojumi pieejami jau 70% iedzīvotāju.

"Esam attīstījuši trešās paaudzes jeb 3G tīklu. Lielākajās un reģionālajās pilsētās, kurās strauji pieaug ātrgaitas mobilā interneta lietotāju skaits un datu patēriņš, esam palielinājuši 3G tīkla kapacitāti, savukārt mazākās pilsētās, ciemos un laukos esam nodrošinājuši tīkla pārklājumu. Līdz ar pakalpojuma plašāku pieejamību ir pieaugušas arī klientu prasības - mobilo internetu vēlas lietot vienādā kvalitātē gan mājās un darbā, gan dodoties uz lauku mājām vai pastaigājoties mežā. Tele2 šogad turpinās pilnveidot 3G tīklu," saka Tele2 tehniskais direktors Ervīns Kampāns.

Pērnā gada laikā katru nedēļu uzbūvējot vidēji trīs jaunas bāzes stacijas, Kurzemē darbu sāka 47 Tele2 bāzes stacijas, Latgalē - 31, Vidzemē - 68, Zemgalē - 16 un Rīgā - 38.

Mobilais internets ir straujāk augošais pakalpojums mobilo sakaru nozarē. Šobrīd ap 35% Tele2 klientu internetu telefonā vai datorā izmanto katru dienu, un līdz šim datu apjoms katrus 6-8 mēnešus ir dubultojies. Ievērojami pieaudzis to iedzīvotāju skaits, kas izvēlas mobilo internetu kā vienīgo, ar to aizvietojot fiksēto pieslēgumu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ūdens konflikti Eiropā

Sašutumu izsauc Eiropas Komisijas vilcināšanās pieņemt Ūdens iniciatīvu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses