Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

VARAM aicina neizmaksāt projekta līdzfinansējumu nepatiesas informācijas sniedzējam

Piektdien, 8. jūnijā, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) nosūtījusi Centrālajai finanšu un līguma aģentūrai (CFLA) vēstuli, kurā aicina piemērot sankciju mehānismu par nepatiesas informācijas sniegšanu, tas ir, neizmaksāt Kohēzijas fonda līdzfinansējumu SIA Ekodoktrīna projekta Sadzīves atkritumu šķirošanas centra izveide Stopiņu novadā atkritumu sagatavošanai noglabāšanai īstenošanai.

VARAM savas kompetences ietvaros izvērtēja CFLA rīcībā esošo informāciju, kas saņemta no privātpersonas, kā arī papildus saņemto informāciju no SIA Ekodoktrīna un SIA Getliņi Eko un veica detalizētu minēto apstākļu izpēti.

Izpētes laikā VARAM konstatēja, ka SIA Ekodoktrīna ir sniegusi nepatiesu informāciju (apliecinājumu) un apzināti maldinājusi vērtēšanas komisiju par īpašumtiesībām uz projektā plānoto zemesgabalu Getliņi Stopiņu novadā, poligona Getliņi teritorijā.

Fakti liecina, ka 2011.gada 1.jūnijā īpašumtiesības uz šo zemesgabalu Zemesgrāmatā bija nostiprinātas uz pilnsabiedrības Ekodoktorīna – Getliņi vārda. Tādējādi minētais zemesgabals nebija SIA Ekodoktorīna īpašums, kurā varētu tikt veikti, uzglabāti vai atrasties sākotnējie ieguldījumi. Tāpat projekta iesniedzējam nebija ilgtermiņa nomas tiesības (vismaz vēl piecus gadus pēc pēdējā par attiecīgo projektu saņemtā maksājuma), kā arī tiesības veikt būvdarbus zemesgabalos, kur projekta ietvaros paredzēti būvdarbi. Nomas līgums starp SIA Getliņi EKO un SIA Ekodoktrīna par šo zemesgabala tika noslēgts 2011.gada 7.novembrī.

Ņemot vērā augstāk minēto, VARAM uzskata, ka ir pietiekams pamats, lai projektā CFLA veiktu finanšu korekciju, kuras apmērs var būt 100%, tādējādi, piemērojot, sankciju mehānismu par nepatiesas informācijas sniegšanu projekta iesniegšanas brīdī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses