Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Ventspilī metālapstrādes uzņēmumi un arodskola sadarbosies nozares darbinieku apmācībā

17. janvārī Ventspils brīvostas pārvalde (VBP) aicināja pie sarunu galda Ventspils metālapstrādes uzņēmumu un profesionālās vidusskolas pārstāvjus, lai pārrunātu sadarbības iespējas darbinieku sagatavošanā un piesaistē ražošanas uzņēmumiem Ventspilī.

"Iemāciet viņiem teorijas un prakses pamatus, pārējo pieslīpēsim mēs,” arodskolas pārstāvjiem norādījuši uzņēmēji, runājot par darbinieku apmācību Ventspils profesionālajā vidusskolā.

"Kvalitatīvas profesionālās izglītības iestādes atrašanās tiešā ražotņu tuvumā ir ļoti būtiska reģiona ekonomiskajai attīstībai. Lai nodrošinātu labu speciālistu pieprasījumu, viņus nepieciešams apmācīt atbilstoši ražošanas uzņēmumu prasībām, kas, savukārt, ir arī viens no galvenajiem Ziemeļkurzemes profesionālās izglītības kompetences centra Ventspils Profesionālā vidusskola (PIKC) mērķiem,” stāsta VBP pārstāvis Igors Udodovs.

"Šobrīd 46 metinātāji, tai skaitā četras sievietes, ir atrasti un apmācīti darbam, bet mēs domājam ilgtermiņā, tāpēc sadarbība ar citiem nozares uzņēmumiem Ventspilī un skolu mums ir ļoti svarīga. Nav labi, ka Latvijā 70% pēc vidusskolas dodas uz augstskolām un studē vienu un to pašu, Šveicē un Vācijā tie ir tikai 15%, bet pārējie izvēlas profesijas,” nepieciešamību pēc šādas uzņēmumu un arodskolas sadarbības skaidro Bucher Schoerling Baltic valdes priekšsēdētājs Niklaus Huser.

Viņš apliecināja, ka uzņēmums ir gatavs ļoti aktīvi iesaistīties profesionālās izglītības pilnveidē Ventspilī gan finansiāli, gan ar savu pieredzi un reālām prakses vietām. Tāpat N.Huser akcentēja nepieciešamību veidot ciešu sadarbības tīklu ar citiem nozares uzņēmumiem, lai risinātu darbinieku mainības jautājumu.

Ventspils augsto tehnoloģiju parka valdes priekšsēdētājs Ivars Eglājs informēja par iespējām piesaistīt līdzekļus metālapstrādes nozares speciālistu apmācībai no Eiropas Sociālā fonda, jo šādu projektu realizē viens no VATP dibinātājiem Mašīnbūves un Metālapstrādes rūpniecības asociācija.

Klātesošie vienojās, ka ideja par sadarbības projektu profesionālās izglītības programmu īstenošanā ir atbalstāma, nolēma izvirzīt pārstāvjus no katras puses, kas tālāk ar šo jautājumu varētu strādāt, un nākamajā tikšanās reizē jau pārrunāt konkrētus praktiski darāmus darbus. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses