Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Ventspilī par 4,1 miljonu eiro būvēs ēku polikarbonāta lokšņu ražotnei

Uzņēmums Ostas celtnieks par 4,1 miljonu eiro Ventspilī būvēs ēku polikarbonāta lokšņu ražotnei, kuru nomās Ultraplast EU, aģentūru LETA informēja Ventspils brīvostas pārvaldes sabiedrisko attiecību vadītāja Inga Ieviņa.

Par topošās ēkas nomu noslēgts līgums ar uzņēmumu Ultraplast EU, kas jau pēc gada varēs sākt darbu Ventspilī. Ultraplast EU plāno ražotnes iekārtās ieguldīt līdz 12 miljoniem eiro, līdz ar to kvalificējies speciālās ekonomiskās zonas sniegto priekšrocību izmantošanai.

Pēc brīvostas pārvaldes pasūtījuma būvētā 4100 kvadrātmetru lielā ražošanas ēka Ganību ielā 103 ir viena no trim, kas pašlaik tiek būvētas Ventspils brīvostas industriālajā teritorijā pēc brīvostas pārvaldes pasūtījuma. Topošā ēka atrodas Ventspils lidostas industriālajā zonā, kur jau strādā uzņēmumi Malmar Sheet Metal un Bucher Municipal, norādīja Ieviņa. 

Līdz ar jaunās ēkas būvniecību Ventspils brīvostas pārvaldei radās iespēja piesaistīt darbam Ventspilī jaunu investoru - Ultraplast EU, kas vēlas Ventspilī izveidot polikarbonāta lokšņu ražotni. Uzņēmums sākuma stadijā plāno saražot 1200 tonnu produkcijas gadā, bet pie pilnas jaudas - 5000 tonnu produkcijas gadā. Saražoto produkciju plānots realizēt Eiropas tirgū. Iesākumā plānots radīt desmit, bet, strādājot ar pilnu jaudu, 45-50 jaunas darba vietas. 

Līgums par ēkas būvniecību noslēgts ar SIA Ostas celtnieks par 4,1 miljonu eiro. Ēkas celtniecību ar 1,2 miljoniem eiro līdzfinansē Eiropas Reģionālās attīstības fonds. Būvdarbus plānots pabeigt nākamā gada vidū.

Ventspils brīvostas industriālajā teritorijā pēc brīvostas pārvaldes pasūtījuma kopš 2002.gada uzbūvētas deviņas ražošanas ēkas, darbam brīvostā piesaistīti vairāk nekā 20 ražošanas uzņēmumu, kas kopā radījuši vairāk nekā 1700 jaunu darbavietu. Apstrādes rūpniecības izaugsmes rādītāji Ventspilī pašlaik ir vieni no augstākajiem Latvijā, ļaujot Ventspilij ieņemt stabilu vietu reģiona rūpniecisko centru vidū, norāda Ieviņa.

Piektdien, 22.novembrī, plkst.14. svinīgi tiks iemūrēta vēstījuma kapsula ražošanas ēkas Ganību ielā 103 pamatos. Pasākumā piedalīsies Ventspils pilsētas domes, Ventspils brīvostas pārvaldes, nomnieka un būvuzņēmuma pārstāvji, aicināti arī citi interesenti.

Kā liecina Firmas.lv informācija, SIA Ultraplast EU apgrozījums pagājušajā gadā bija 9 881619 eiro, peļņa - 77 057 eiro. Uzņēmums līdzīgās daļās pieder Baltkrievijas pilsoņiem Serhejam Cimafejevam un Jūlijai Černovai.

Top komentāri

LaidzīvoGrētaTūnberga!
L
Bet vai tas ir saskaņots ar Grētas sapņiem?
oskars
o
Ventspilnieki malaci ... laikam vieniga vieta Latvija kur atver jaunas razotnes ...par spiti valdibai ...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Grib digitalizēt biznesu

Attīstoties uzņēmuma darbībai, digitālā transformācija var ievērojami uzlabot tā efektivitāti.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses