Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +3 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

ABLV Bank brīdina par nepamatotiem piedāvājumiem pārstāvēt kreditoru intereses pašlikvidācijas procesā

ABLV Bank, kuras akcionāri nolēmuši veikt bankas pašlikvidāciju, brīdina par nepamatotiem piedāvājumiem pārstāvēt kreditoru intereses bankas pašlikvidācijas procesā, teikts publiskotajā informācijā. "Aicinām būt piesardzīgiem, saņemot piedāvājumus pārstāvēt jūsu intereses ABLV Bank pašlikvidācijas procesā, īpaši gadījumā, ja tiek piedāvātas priekšrocības, kas ir pretrunā ar likumu - tādiem piedāvājumiem nav tiesiskā pamata," teikts bankas paziņojumā.

Tajā arī minēts, ka pēdējo dienu laikā ir izskanējusi informācija par dažādu uzņēmumu piedāvājumiem pārstāvēt kreditoru intereses bankas pašlikvidācijas procesā, apsolot "nodrošināt priekšrocības vai cita veida ieguvumus" pašlikvidācijas procesā. Par šādu pakalpojumu tiekot prasīta samaksa avansā, kā arī procentuāla daļa no kreditora saņemtās naudas summas.

"Vēršam uzmanību, ka bankas pašlikvidācijas process tiks īstenots tikai un vienīgi saskaņā ar Finanšu un kapitāla tirgus komisijas apstiprināto pašlikvidācijas plānu un piemērojamiem Latvijas likumiem - maksimāli caurspīdīgi un neparedzot ārpuskārtas prioritātes. Latvijas Kredītiestāžu likums nosaka konkrētu secību, kādā tiks apmierināti kreditoru prasījumi. Likvidatoru pienākums ir šo kārtību stingri ievērot, tāpēc jebkāda kreditoru prasījumu apmierināšana paātrinātā kārtībā, neievērojot likumā noteikto secību, nav iespējama. Tāpat nav iespējama kreditora nonākšana citā kreditoru grupā, kuras kreditoru prasījumi tiek apmierināti vispirms," uzsvērts bankas paziņojumā.

Bankas pārstāvji arī atzīmē, ka sākumā plānots nodrošināt ar garantētajām atlīdzībām saistītās izmaksas. Noguldījumu izmaksa sākusies 3. martā, šim mērķim nodrošinot Noguldījumu garantiju fondā visu nepieciešamo summu 480 miljonu eiro apmērā. Tālāk tiks apmierināti pārējie kreditoru prasījumi un pēdējā izmaksu kārtā tiks segtas akcionāru prasījumi.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka banka Citadele kopš 3. marta nodrošina valsts garantētās atlīdzības izmaksu ABLV Bank klientiem. Valsts garantēto atlīdzību būs iespējams saņemt piecus gadus - līdz 2023. gada 3. martam.

Jau ziņots, ka, ņemot vērā Eiropas Centrālās bankas (ECB) lēmumu par likvidācijas procesa sākšanu, ABLV Bank akcionāri ārkārtas sapulcē 26. februārī nolēma sākt bankas pašlikvidāciju. ABLV Bank pauda uzskatu, ka šādā veidā vislabāk spēs nodrošināt bankas aktīvu aizsardzību, lai norēķinātos ar visiem klientiem.

Top komentāri

Kārklu vācietis
K
Es esmu krievu nacists un deģenerāts.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pasts jāinformē apsaimniekotājam

Gan Rīgā, gan citur Latvijā daudzdzīvokļu māju pastkastītes mēdz atrasties kāpņu telpā, kuras ārdurvis ir aprīkotas ar kodu. Reizēm gadās, ka šī koda nezināšana kļūst par šķērsli pasta piegādei.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses