Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Lattelecom pavasarī mainīs nosaukumu

Nākamā gada pavasarī telekomunikācijas uzņēmums Lattelecom mainīs nosaukumu un zīmolu uz tet, otrdien Lattelecom forumā pastāstīja uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Juris Gulbis. Viņš sacīja, ka tet ir zīmols, kas patlaban nodrošina elektrības biznesu, bet tagad "ar jaunu enerģiju tas būs jaunais tehnoloģiju zīmols, kas turpinās attīstīties ārvalstu tirgos".

"Lattelecom vienmēr ir bijis uzņēmums, ar kura radītajiem pakalpojumiem esam lepojušies valstiskā līmenī. (..) Uzņēmuma izaugsme pēdējos gados ir bijusi strauja un biznesa virzieni paplašinājušies. Līdzšinējais nosaukums vairs neatspoguļo uzņēmuma darbību. Mēs jau sen strādājam ārpus Latvijas robežām, veiksmīgi eksportējot mūsu pakalpojumus Baltijas valstīs, Ziemeļeiropā un Austrumeiropā, kā arī mūsu pakalpojumu klāsts ir krietni sazarotāks, pārsniedzot ierastās telekomunikāciju industrijas robežas," teica Gulbis.

Viņš papildināja, ka līdz ar nosaukumu maiņa, mainīsies arī paša uzņēmuma darba organizācija un turpmākā attīstība.

Gulbis atzīmēja, ka zem nosaukuma tet būs divi pamatvirzienu zīmoli - tet būs atpazīstams arī kā tehnoloģiju zīmols, bet Helio kā izklaides zīmols.

"Tet turpinās arī digitālās uzvedības ieviešanu gan uzņēmumā, gan sabiedrībā kopumā ar mērķi panākt maksimāli ātru un kvalitatīvu klientu apkalpošanu un efektīvu uzņēmuma iekšējo darbību un izmaksu samazināšanu. To iespējams paveikt, tuvākajos gados investējot 12 miljonus eiro procesu digitalizēšanā un klientu pieredzes uzlabošanā, iesaistot robotus klientu apkalpošanā un mākslīga intelekta risinājumu izmantošanu datu analītikā," sacīja Gulbis.

Tāpat viņš atzīmēja, ka uzņēmums turpinās ieguldīt interneta infrastruktūras izbūvē, lai arī nākotnē būtu gatavs, pieaugot datu patēriņam, nodrošināt visā valsts teritorijā interneta pieslēguma nepārtrauktību, drošību un jaudu.

Kā ziņots, Lattelecom pieder valstij Privatizācijas aģentūras personā (51%) un Dānijā reģistrētajam Telia Company meitas uzņēmumam Tilts Communications (49%).

Lattelecom grupā ir uzņēmumi Lattelecom, Lattelecom BPOCitrus Solutions, Lattelecom Technology, Helio Media un Baltijas Datoru akadēmija. Lattelecom pieder 23% SIA Latvijas mobilais telefons daļu.

Lattelecom konsolidētais apgrozījums pērn bija 195,67 miljoni eiro, kas ir par 1,1% jeb 2,4 miljoniem eiro vairāk nekā 2016. gadā, savukārt tā konsolidētā peļņa pieauga par 26,4% jeb 8,5 miljoniem eiro, sasniedzot 40,7 miljonus eiro.

Top komentāri

pepe
p
jaunā saskarne interaktīvajā tv vienkārši vēmiens. izskatās, ka plostošana pēc prāvajām prēmiju izmaksām atbildīgajiem cilvēkiem pamatīgi aizlējusi acis
M.Baarda
M
vēl nepietika ar to HuiHulio?
VVZ
V
Paskatiet "Vai viegli būt jaunam". Jau tajos laikos Gulbis bija gatavs iet pāri līķiem, ko viņš šodien arī dara.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses