Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Tele2 kļuvis par pelnošāko un rentablāko mobilo sakaru operatoru Latvijā

Tele2 kļuvis par pelnošāko mobilo sakaru operatoru Latvijā, ņemot vērā tīrās peļņas rādītāju – uzņēmuma neauditētā tīrā peļņa 2019. gadā sasniegusi 31,66 miljonus eiro. Vienlaicīgi Tele2 sasniedzis augstāko rentabilitātes rādītāju nozarē (38,1%), kas apliecina uzņēmuma darbības efektivitāti, portālu Diena.lv informēja uzņēmumā.

Tele2 aizvadītā gada finanšu rezultāti liecina, ka uzņēmums uzlabojis visus galvenos finanšu rādītājus. Uzņēmuma apgrozījums no pamatdarbības pieaudzis par 8,1%, bet kopējais apgrozījums – par aptuveni 4%, sasniedzot 130,5 miljonus eiro. Palielinājušies arī ieņēmumi pirms procentu, nodokļu, nolietojuma un amortizācijas atskaitījumiem (EBITDA) līdz 49,77 miljoniem eiro. 

"2019. gads Tele2 bija ļoti veiksmīgs, un pamats tam ir mūsu veiktās investīcijas modernizācijā, kas palielinājās par 93%, kā arī pārdomātā biznesa stratēģija un produktu portfelis. Šogad turpināsim spēcīgu attīstību un rūpēsimies par augstāko mobilo sakaru pakalpojumu kvalitāti, investējot ap 10 miljoniem eiro 4G un 5G tīkla izvēršanai – uzstādīsim aptuveni 50 jaunas bāzes stacijas, stiprināsim kapacitāti, pieslēdzot mobilās bāzes stacijas optiskajam tīklam Rīgā, kā arī uzstādīsim modernākas tehnoloģijas bāzes stacijās Latvijas reģionos," stāsta Tele2 valdes priekšsēdētājs Valdis Vancovičs.

Aizvadītajā gadā Tele2 strādāja aptuveni 310 darbinieki, un nodokļos uzņēmums samaksāja 21,1 miljonu eiro.

"Šogad turpināsim darbu pie 5G tīkla izvēršanas. Mēs plānojam komercrežīmā uzstādīt vairākas 5G bāzes stacijas dažādās Latvijas pilsētās. Mūsu plāns ir 5G tīklu veidot pakāpeniski, lai būtu gatavi pieprasījumam pēc šīs tehnoloģijas brīdī, kad tirgū parādīsies plašāks un pieejamāks 5G ierīču klāsts," piebilst Vancovičs. 

2019. gadā Tele2 kopumā uzstādīja 60 jaunas bāzes stacijas, kā arī veica modernizācijas darbus 190 bāzes stacijās visā Latvijā. Līdz ar to Tele2 visā Latvijā ir jau vairāk nekā 1050 mobilās bāzes stacijas. Regulāras investīcijas tīklā nodrošinājušas, ka Tele2 pērn bija augstākie vidējie mobilo sakaru tīkla lejupielādes rādītāji Latvijā, kā apliecināja Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (SPRK) oficiālie mērījumu dati.

Top komentāri

Itamars Toledano
Asiņainās plēsoņas SLAUC tautu. Ņemot vērā pensionāru necilos ienākumus, AMIGO, savulaik, piedāvāja ļoti izdevīgu tarifu, kas Tele 2 mērgļiem maksāja jau DIVAS REIZES augstāk.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses