Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +1 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Telia vienojas ar valdību par LMT un Lattelecom koordinācijas uzlabošanu

Telia Company prezidents un izpilddirektors Johans Dennelinds un premjers Māris Kučinskis (ZZS) ir parakstījuši Saprašanās memorandu par sadarbības uzlabošanu kā LMT un Lattelecom akcionāriem.

Saprašanās memorands iezīmē Telia Company un Latvijas kopīgos mērķus attiecībā uz abiem uzņēmumiem, kā arī turpmākos soļus, kas tiks veikti tuvākajos mēnešos, lai izstrādātu kopīgu ilgtermiņa stratēģiju. Uzsvars tiek likts uz labas korporatīvas vadības prakses realizāciju, lēmumu pieņemšanas uzlabošanu un skaidrāku uzņēmumu darbības stratēģisko pārraudzību.

Tāpat akcionāri ir vienojušies strādāt pie inovāciju centra izveides. Paredzēts, ka centrs apvienos resursus no abiem Latvijas uzņēmumiem, Telia Company un citiem partneriem. Inovāciju centra mērķis ir veicināt Latvijas inovācijas spējas, paātrināt tās digitālo attīstību un sekmēt LMT un Lattelecom centienus izpētes un attīstības jomā. Sarunas par jaunā centra precīzu struktūru un darbības nosacījumiem notiks tuvākajos mēnešos.

"Abu akcionāru vienošanās par ilgtermiņa stratēģiju, inovāciju prioritātēm un labu pārvaldības praksi ir būtiska, lai uzņēmumi darbotos efektīvāk un ar skaidru mērķi strauji mainīgajā telekomunikāciju un digitālajā sektorā," atzīst Dennelinds. "Saprašanās memorands ir solis uz akcionāru interešu labāku saskaņošanu, paaugstinot LMT un Lattelecom konkurētspēju ilgtermiņā un dodot uzņēmumiem iespēju spēlēt galveno lomu Latvijas digitalizācijas centienos, lai sniegtu labumu klientiem, sabiedrībai un valsts ekonomikai kopumā," uzsver Dennelinds.

"Izstrādājot uz parakstot Saprašanās memorandu, Lattelecom un LMT akcionāri skaidri apliecinās savu vēlmi strādāt Latvijā, darot visu iespējamo, lai šie uzņēmumi veiksmīgi attīstītos, veicinātu informācijas un komunikāciju tehnoloģiju, telekomunikācijas attīstību, tādējādi dodot vēl lielāku pienesumu tautsaimniecībai kopumā," norāda Kučinskis.

Saprašanās memoranda īstenošana notiks nākamajos mēnešos, un procesā tiks iesaistīti eksperti no abām pusēm.

Telia Company ir lielākais akcionārs LMT, kuram tieši un netieši pieder aptuveni 60% uzņēmuma akciju. Telia Company tieši pieder arī 49% Lattelecom akciju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pasts jāinformē apsaimniekotājam

Gan Rīgā, gan citur Latvijā daudzdzīvokļu māju pastkastītes mēdz atrasties kāpņu telpā, kuras ārdurvis ir aprīkotas ar kodu. Reizēm gadās, ka šī koda nezināšana kļūst par šķērsli pasta piegādei.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses