Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Valmieras stikla šķiedra koncerns šo gadu plāno noslēgt ar piecu miljonu eiro zaudējumiem

Stikla šķiedras ražotāja Valmieras stikla šķiedra koncerns šo gadu plāno noslēgt ar piecu miljonu eiro zaudējumiem, teikts kompānijas paziņojumā biržai Nasdaq Riga.

Valmiera Glass Grupa neto rezultātu prognoze uz gada beigām ir samazināta līdz zaudējumiem piecu miljonu eiro apmērā, ņemot vērā meitasuzņēmuma P-D Valmiera Glass USA Corp. darbību un sniegumu 2018.gada pirmajā pusgadā.

Kompānija paziņojumā norādīja, ka uzņēmumi Latvijā un Lielbritānijā ir sasnieguši savu plānoto peļņas līmeni un joprojām uzskata, ka tā tas būs arī gada beigās. Tomēr šie labie rezultāti nevar kompensēt ievērojamos ASV meitasuzņēmuma darbības uzsākšanas zaudējumus.

Šie darbības uzsākšanas zaudējumi ir saistīti ar investīciju budžeta pārsniegšanu un novēlotu ražošanas iekārtu nodošanu ekspluatācijā. Vadība ir savlaicīgi reaģējusi un prognozē, ka līdz gada beigām būs novērojami pastāvīgi uzlabojumi. P-D Valmiera Glass USA Corp. darbības rezultātu uzlabojums tiek prognozēts 2018.gada decembrī.

ASV uzņēmuma darbības rezultāti ietekmē arī finanšu situāciju. Valde patlaban piedalās sarunās ar banku partneriem un apspriežas ar galvenajiem akcionāriem par papildu likviditātes nodrošināšanu.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka Valmieras stikla šķiedras koncerns pagājušajā gadā strādāja ar 125,864 miljonu eiro auditēto apgrozījumu, kas ir par 0,8% vairāk nekā 2016.gadā, savukārt grupas peļņa pieauga par 81,2%, sasniedzot 8,641 miljonu eiro.

Valmieras stikla šķiedras koncernu veido Valmieras stikla šķiedra un trīs tās meitassabiedrības - Valmiera Glass UK Ltd. Apvienotajā Karalistē, kā arī Valmiera Glass USA Corp. un Valmiera Glass USA Trading Corp ASV. Valmieras stikla šķiedras akcijas kotē biržas Nasdaq Riga otrajā sarakstā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses