Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā -1 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Jaunākajos ekonomikas izaugsmes rādītājos Latvija apsteidz Igauniju un Lietuvu

Latvijā šogad pirmajā pusgadā bija straujākais iekšzemes kopprodukta (IKP) pieaugums Baltijā, liecina Latvijas Centrālās statistikas pārvaldes dati.

Latvijā 2018.gada pirmajā pusgadā IKP salīdzinājumā ar 2017. gada pirmo pusgadu, pēc sezonāli un kalendāri neizlīdzinātajiem datiem, salīdzināmajās cenās pieauga par 5,3%, kamēr Lietuvā IKP auga par 3,8%, bet Igaunijā ekonomika auga par 3,7%.

Statistikas pārvaldes dati liecina, ka šogad pirmajā ceturksnī Latvijas par 4%, kamēr Lietuvā ekonomika auga par 3,7%, bet Igaunijā ekonomika auga par 3,3%.

 

Pērn pirmajā ceturksnī salīdzinājumā ar iepriekšējā gada attiecīgo laika periodu Latvijas IKP auga par 4,1%, Lietuvas - par 4,1%, bet Igaunijas - par 4,4%, pērn otrajā ceturksnī Latvijas ekonomika auga par 4%, Lietuvas - par 4,1%, bet Igaunijas - par 5,7%, 2017.gada trešajā ceturksnī Latvijas IKP palielinājās par 5,8%, Lietuvas - par 3,2%, bet Igaunijas - par 4,2%, savukārt pagājušā gada ceturtajā ceturksnī Latvijas ekonomikā izaugsme bija 4,2% apmērā, Lietuvā - 4% apmērā, bet Igaunijā - 5% apmērā.

Top komentāri

Hūgo Vācietis >no barikād vācietis
BET LIELVEIKALU VADĪBAI IR PĒDĒJAIS LAIKS KĻŪT LĪDZĪGIEM AR ĀRZEMJU VEIKALIEM ! PAGAIDĀM IR KĀ LĪDZ MARSAM ! ĀRZEMĒS INVALĪDS AR SAVU INVALĪDU SKŪTERI VAR BRĪVI IZBRAUKĀT JEBKURU VEIKALU BET LATVIJĀ VEIKALU EJAS IR PIEKRĀMĒTAS AR NEVIENAM NEVAJADZĪGIEM MĒSLIEM !!! PĒDĒJAIS LAIKS ARĪ LATVIJAS LIELVEIKALUS PADARĪT MODERNUS ! VAJ TAD LATVIJA SLIKTĀKA PAR VĀCIJU UN AMERIKU ?
Lielība naudu nemaksā
L
Latvijas izejas pozīcija ir tik zema, ka uzrāvienu var taisīt pat bez īpašas piepūles. Vienīgā problēma, ka pat ar lielo paštrinājumu Igauniju, ja tā pilnībā nobremzē attīstību, varam panāk pēc 30 gadiem
Neslāvs
N
Grodi !!!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pasts jāinformē apsaimniekotājam

Gan Rīgā, gan citur Latvijā daudzdzīvokļu māju pastkastītes mēdz atrasties kāpņu telpā, kuras ārdurvis ir aprīkotas ar kodu. Reizēm gadās, ka šī koda nezināšana kļūst par šķērsli pasta piegādei.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses