Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Komisija aicina ostu reformu izstrādē piesaistīt Pasaules Bankas ekspertus

Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisija otrdien, 17.aprīlī, iepazīstoties ar Satiksmes ministrijas starpziņojumu par esošā ostu pārraudzības un pārvaldības modeļa efektivitāti, aicināja atbildīgo ministriju ostu darbības izvērtēšanā piesaistīt neatkarīgus Pasaules Bankas ekspertus.

Komisijas sēdē, uzklausot gan atbildīgās ministrijas, gan nozarē iesaistīto nevalstisko organizāciju pārstāvjus, izskanēja pretrunīgi viedokļi par Satiksmes ministrijas darba grupas darbu un tās neatkarību.

Amerikas Tirdzniecības palātas Latvijā, Baltijas asociācijas Transports un loģistika, Ārvalstu investoru padomes pārstāvji norādīja, ka sākotnēji netika uzaicināti strādāt darba grupā, savukārt atbildīgā ministrija apgalvoja, ka ir izvērtējusi visus iesniegtos priekšlikumus.

Komisijas priekšsēdētājs Vjačeslavs Dombrovskis norāda, ka Satiksmes ministrijas darba grupas rezultāts ir neapmierinošs un liecina par paviršu pieeju ostu jautājumiem.

„Ministrija nav nodrošinājusi kvalitatīvu darba grupas darbību, pietiekami plašu sabiedrības līdzdalību un nav ņemta vērā arī starptautiskā pieredze. Rodas iespaids, ka darba grupa ir izveidota ar mērķi noraidīt ostu reformas priekšlikumus. Tāpēc komisija aicinās Satiksmes ministriju piesaistīt neatkarīgu ekspertu no Pasaules Bankas tehniskās palīdzības misijas, un divām lielākajām ostām līdzfinansēt šo pētījumu,” uzsver V.Dombrovskis.

Komisijas deputāti pauda bažas, ka darba grupas rezultāti neļaus kvalitatīvi diskutēt par ostu reformām. Šodien komisijas sēdē uzsvērts, ka ostu reformām ir jābūt balstītām uz profesionālu un neatkarīgu ekspertīzi.

Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisija jau ziemas sesijā iepazinās ar situāciju un problēmām Latvijas ostās un izskatīja gan vairāku ārvalstu investoru, gan vietējo uzņēmēju sūdzības par ostu darbību un interešu konfliktiem to pārvaldē.

Komisijas deputāti aicināja valdību nevilcināties ar ostu reformu priekšlikumu izstrādi un sniegt Ministru Kabineta redzējumu un priekšlikumus situācijas risināšanai. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Brauc pie kaimiņiem

Mūsu valstī tūrisma industrija atgūstas lēnāk nekā Igaunijā.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses