Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +11 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Latvijas IT uzņēmums SQUALIO saņem gada partnera titulu trīs valstīs

Microsoft Vašingtonā gadskārtējā partneru konference Microsoft Inspire godināja gada partnerus - šogad īpašu atzinību guva Latvijas IT uzņēmums SQUALIO, kas saņēma gada partnera titulu ne tikai Latvijā, bet arī Lietuvā un Baltkrievijā, portālu Diena.lv informēja Microsoft pārstāvji.

Konferencē Microsoft paziņoja, ka šobrīd notiekošā digitālā transformācija rada jaunas biznesa iespējas Microsoft partneruzņēmumiem 4 triljonu eiro (4,5 triljonu ASV dolāru) vērtībā visā pasaulē. Digitālo transformāciju virza mākoņtehnoloģijas, tostarp lietu internets, papildinātā realitāte, mākslīgais intelekts un dati. Konferences laikā Microsoft iepazīstināja ar jauniem pakalpojumiem biznesam – Microsoft 365 un Azure Stack hibrīdmākoņa pakalpojumu platformu.

Uzņēmums SQUALIO, sadarbībā ar SQUALIO cloud consulting, kļuva par Microsoft gada partneri Latvijā, izstrādājot Azure platformā ceļu satiksmes uzraudzības risinājumu FITS ITEMS, kas būtiski uzlabo ceļu satiksmes drošību un glābj cilvēku dzīvības. Zīmīgi arī minēt, ka tālāko šī risinājuma attīstību un izstrādi veic SQUALIO cloud consulting.

"Partneru ekosistēma veido 95 % no Microsoft kopējā biznesa apjoma. Uz katru Microsoft mākoņpakalpojumu 1 eiro vērtībā partneri saviem klientiem piedāvā risinājumus ar papildu pievienoto vērtību vidēji 4,14 eiro apmērā. Uz mākoņpakalpojumiem orientētajiem uzņēmumiem šis rādītājs pieaug līdz 5,87 eiro," uzsver Renāte Strazdiņa, Microsoft Latvia vadītāja. "Latvijas IT uzņēmums SQUALIO cloud consulting ir izcils piemērs, kā uz Microsoft mākoņtehnoloģijām tapis risinājums var palīdzēt glābt cilvēku dzīvību un veselību. Turklāt šo risinājumu ir iespējams virzīt arī eksporta tirgos," sacīja Strazdiņa.

“Šogad mums ir trīskāršs prieks par sasniegto, jo SQUALIO šogad ir vienīgais uzņēmums visā Eiropā, kurš vienlaikus ir saņēmis trīs Microsoft “Gada partneris 2017” apbalvojumus – Latvijā, Lietuvā un Baltkrievijā. Saņemtā atzinība ir mūsu uzņēmuma ambīciju spoguļattēls un kārtējais pierādījums tam, ka Latvija var!” sacījis SQUALIO valdes loceklis Gatis Ošs.

Gandarīts par panākumu bija SQUALIO cloud consulting valdes loceklis Aigars Jaundālders:“Mēs esam ļoti gandarīti, ka risinājums, kuru attīstījām, lai uzlabotu ceļu satiksmes drošību, efektivitāti un mobilitāti, ir guvis pasaules mēroga atzinību! Priecē arī, ka eksperti ir īpaši atzinīgi novērtējuši risinājuma sasniegtos ceļu satiksmes drošības statistikas uzlabojumus ātruma kameru izvietošanas vietās Latvijā. Kā ar jebkuru citu produktu, vislielākais gandarījums ir redzēt, ka produkts tiek lietots, sniedz sociālo un praktisko labumu, kā arī tiek ieteikts citām iestādēm kā atbilstošākais risinājums. Jau šobrīd mēs virzām produktu nākamajiem klientiem gan Eiropā, gan Tuvajos Austrumos, gan arī ASV.” 

FITS ITEMS nodrošina vienotu transporta nozares sensoru un datu pārvaldību un apstrādi, izmantojot jaunākās mākoņskaitļošanas un dziļo neironu tīklu sniegtās priekšrocības. Mēs faktiski palīdzam tikt galā ar daudzu ražotāju dažādiem sensoriem, tos vadot, vienuviet apkopojot sniegtos datus un iemācot datoram “saprast” transporta plūsmas un notikumus. Piemēram, Latvijas ātruma kameru sniegtajos fotoattēlos konstatēt transportlīdzekļus, nosakot to raksturiezīmes, atpazīstot numura zīmes u.tml.

Saskaņā ar Harvard Business Review pētījumu 80 % biznesa līderu ir pārliecināti, ka viņu nozari būtiski mainīs un jaunas iespējas sniegs tehnoloģiju attīstība. Gandrīz 50 % uzskata, ka tradicionālie biznesa modeļi būs pilnībā novecojuši līdz 2020. gadam. Tas nozīmē, ka uzņēmumiem būs nepieciešams Microsoft partneru atbalsts, digitāli transformējot savus pakalpojumus un produktus, pilnveidojot biznesa procesus, veidojot jaunus klientu servisa risinājumus.

Microsoft visā pasaulē patlaban ir 64 000 mākoņpakalpojumu partneru, kuri nodarbina vairāk kā 17 miljonus cilvēku. Tehnoloģiju uzņēmumi dod priekšroku Microsoft, jo Microsoft ir ne tikai tehnoloģiju nodrošinātājs, bet arī biznesa partneris. Tirgus izpētes un konsultāciju uzņēmums IDC prognozē, ka ekosistēmas uzņēmumu gada apgrozījums 2017. gadā sasniegs gandrīz vienu triljonu eiro. Turklāt Microsoft partneru rentabilitāte ir par 19 % augstāka nekā tā tuvākajiem konkurentiem (AWS, Google un Salesforce). 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses