Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +7 °C
Viegls lietus
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

LDDK: Sankcijas pret Baltkrieviju tranzīta nozarei gadā radīs līdz 20 milj.latu lielus zaudējumus

Sankcijas pret Baltkrieviju ir pretrunā Latvijas tautsaimniecības interesēm un transporta un loģistikas uzņēmumiem tās var radīt vairāk nekā 20 miljonus latus lielus zaudējumus gadā, uzskata Latvijas Darba devēju konfederācija (LDDK). LDDK biedriem nav skaidrs, kādam ES piedāvātajam kompromisam par ekonomiskajām sankcijām pret Baltkrieviju ir piekritusi Latvija un kādas būtiskas Latvijas ekonomiskās intereses ir tikušas ņemtas vērā.

LDDK biedri neuzskata, ka Latvijas atbalstītajiem ES lēmumiem nav negatīvas ietekmes uz Latvijas ekonomiku un ka noteikto pasākumu ietekme uz Latvijas uzņēmējiem nav nozīmīga.„Lai arī ir izskanējis viedoklis, ka ES neparedz kompensācijas zaudējumiem, kas kādai dalībvalstij rodas sankciju rezultātā, LDDK uzskata, ka ES ir jāparedz kompensāciju mehānisms tām ES dalībvalstīm, kurām ir visciešākie ekonomiskie kontakti ar Baltkrieviju kā kaimiņvalsti un kuras ES sankciju pret Baltkrieviju piemērošanas gadījumā cietīs visvairāk. LDDK šobrīd apsver visas iespējas, ko paredz ES tiesību sistēma, lai uzņēmēji aizstāvētu ekonomiskās intereses un kompensētu zaudējumus. LDDK cer uz valsts atbalstu šo procesu virzīšanā, ja Latvijas uzņēmumi izmantos ES tiesībās paredzētās iespējas”, norāda LDDK ģenerāldirektore Līga Menģelsone.

Jau ziņots, ka Eiropas Savienības (ES) Ārlietu padomē šā gada 23.martā ES dalībvalstis lēma par  ierobežojošiem pasākumiem pret Baltkrieviju. Baltkrievijas uzņēmēju un uzņēmumu vārdi tika publicēti Eiropas Savienības Oficiālajā žurnālā sestdien, 24.martā. Starp minētajām 29 kompānijām un 12 personām vairāki ir ilggadēji sadarbības partneri Latvijas uzņēmumiem, kas izmantojuši Latvijas infrastruktūru - dzelzceļa un ostu pakalpojumus, pārvadājot naftu un naftas produktus un nodrošinājuši darba vietas darba ņēmējiem.

Kā liecina LDDK informācija, melnajā sarakstā iekļautā sabiedrība LLC Triple 2011.gadā virzienā Ventspils – Baltkrievija ar dzelzceļu pārvadāto kravu apjoms bija 2 milj. tonnas, kas Latvijas ekonomikā deva 20 milj. latu, tas ir 0,14% no IKP  jeb 3,4% no kopējā pa dzelzceļu pārvadāta kravu apjoma pērn. Savukārt 2012.gada pirmajos mēnešos sabiedrība LLC Triple virzienā Vientspils - Baltkrievija ar dzelzceļa transportu pārvadājusi kravas 350 tūkst. tonnu apjomā,  kas Latvijas ekonomikai deva 3,5 milj. latu

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ūdens konflikti Eiropā

Sašutumu izsauc Eiropas Komisijas vilcināšanās pieņemt Ūdens iniciatīvu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses