Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Lembergs: Vara Latvijā pieder Meirovica biedrībai; Lembergam, Šķēlem un Šleseram tā nekad nav piederējusi

Tas, ka lielāka vara pieder Aivaram Lembergam, Andrim Šķēlem un Aināram Šleseram ir muļķības un nekad tā neesot bijis, atbildot uz jautājumu, kas ir Latvijas ietekmīgākie cilvēki, norāda no amata pienākumu pildīšanas atstādinātais Ventspils mērs Aivars Lembergs. Viņaprāt vara pieder "tīrākajai sorosiešu biedrībai" - Meierovica biedrībai ar tās "faktisko līderi" Sarmīti Ēlerti priekšgalā.

Par oligarhu dēvētais politiķis uzskata, ka nacionālā buržuāzija ir sašķelta un lielākā daļa dzīvo savā dārziņā. Viņus veiksmīgi izdodas savā starpā sarīdīt un atbrīvot vietu lielajiem spēlētājiem.

"Lielākā daļa jau pārdevusi savus īpašumus. Cilvēki kļūst gados vecāki un pārdod. Ja atstāj bērniem, tie vēl ātrāk pārdod. Kad sprāga nekustamo īpašumu burbulis, atkal viena liela daļa nacionālās buržuāzijas izsīka. Īpašumus savāca bankas, kuras kontrolē skandināvi, bet faktiski tās caur skandināviem kontrolē amerikāņi," savu skatījumu pauž A. Lembergs.

Viņš arī noraida iespēju, ka nacionālā buržuāzija varētu atgriezties pie varas. "Kad sorosieši bija opozīcijā, referenduma ierosināšanai pietika ar 10 000 balsīm. Tagad, kad viņi ir pozīcijā, esot nepieciešami jau 150 000 balsu. Turklāt izdevumus - aptuveni 300 tūkstošu latu - lai finansējot referenduma organizētāji. Kurš tagad varēs finansēt referendumu Latvijā? Tikai kāds ārvalstu oligarhs. Jo vajadzēs naudu, bet galvenais - masu informācijas līdzekļu atbalstu. Sorosieši kontrolē valsts radio un valsts televīziju. Viņi kontrolē arī privāto televīziju Latvijā."

Situāciju nevarot ietekmēt arī Nacionālā apvienība, jo tās idejas esot šauras un nespējot uzrunāt visu sabiedrību. "Nacionālā apvienība ir vajadzīga, lai nolaistu tvaiku. Iedomājieties, kā būtu, ja Džordžs Soross atbalstītu 16. marta gājienus. Pēc kā tas izskatītos? Nacionālā apvienība ir Vienotības piedēklis."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ūdens konflikti Eiropā

Sašutumu izsauc Eiropas Komisijas vilcināšanās pieņemt Ūdens iniciatīvu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses