Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +2 °C
Skaidrs
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Norvēģijas ieguldījumi Latvijas uzņēmumu pamatkapitālā veido 327 miljonu eiro

Norvēģijas ieguldījumi Latvijas uzņēmumu pamatkapitālā pagājušā gada beigās veidoja 327 miljonu eiro, aģentūru LETA informēja Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) pārstāvji.

Pēc ieguldījumiem Latvijā reģistrēto uzņēmumu pamatkapitālā Norvēģija pagājušā gada beigās ierindojās devītajā vietā. Norvēģijas līdzekļi ieguldīti kopumā 252 Latvijā reģistrētos uzņēmumos.

LIAA arī informē, ka pēdējo 18 mēnešu laikā Latvijā darbu sācis Norvēģijas aviokompānijas "Norwegian" biznesa pakalpojumu centrs un tehnoloģiju uzņēmums "TRY Dig", bet šogad par darbības paplašināšanu Baltijas virzienā paziņojisviens no vadošajiem Ziemeļeiropas konsultāciju uzņēmumiem "Rud Pedersen", iegādājoties kapitāldaļas Latvijā bāzētajā stratēģiskās komunikācijas aģentūrā "VA Communications" un interešu pārstāvības birojā "VA Government".

LIAA direktors Kaspars Rožkalns pauž, ka investīciju piesaistes jomā LIAA prioritāte ir tehnoloģiski ietilpīgu nozaru attīstība, kā arī starptautisko biznesa pakalpojumu centru ienākšana Latvijā. Norvēģijas ekonomika pēdējos gados ir demonstrējusi stabilu attīstību un uzņēmumi meklē iespējas paplašināties. Latvija šajā ziņā spēj nodrošināt visus nepieciešamos apstākļus, tādēļ investīciju piesaistes jomā Norvēģijas tirgū LIAA saskata lielu potenciālu.

Līdz šim Latvijā strādāja astoņi ar Norvēģijas kapitālu saistīti biznesa pakalpojumu centri - "Atea Global Services", "Circle K" biznesa centrs, DNB servisa centrs, "Tietoevry", "Visma Labs", "Webhelp", "Norwegian" un "Zalaris HR Services", bet šogad šiem uzņēmumiem pievienojies arī "Rud Pedersen".

LIAA pārstāvniecības Norvēģijā vadītāja Evita Nedzvecka norāda, ka starptautiskajos biznesa centros ar Norvēģijas kapitālu šobrīd strādā vairāk nekā 3000 darbinieku un vidējais atalgojums šajos uzņēmumos pārsniedz 2000 eiro.

Norvēģijas uzņēmumi no Latvijas klientiem visā pasaulē nodrošina informācijas tehnoloģiju (IT), grāmatvedības, finanšu, personālvadības, loģistikas un citus pakalpojumus, informē Nedzvecka, piebilstot, ka šobrīd ir veiktas labas iestrādnes, lai tuvākajā laikā vēl vairāki Norvēģijas uzņēmumi paziņotu par darbības sākšanu Latvijā.

Tāpat panākta vienošanās, ka no 27. aprīļa līdz 29.aprīlim Rīgā notiekošajā Baltijā lielākajā jaunuzņēmumu konferencē "TechChill 2022" piedalīsies plaša Norvēģijas uzņēmēju delegācija no Oslo. LIAA pārstāvji uzsver, ka tikai Oslo pilsētā šobrīd darbojas aptuveni 50 dažādu akseleratoru, klāsteru un inkubatoru, kuri orientējas uz jaunuzņēmumu ekosistēmu, kas pēdējo gadu laikā rezultējies piecu vienradžu jeb miljarda vērtu uzņēmumu veidolā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kad klasiskā reklāma nav variants, jādomā radoši

Dzīvojot dinamiskās konkurences apstākļos, kur auditorijas uzmanība ir augstvērtīga deficīta prece, par kuru notiek nepārtraukta cīņa, uzņēmumiem un to zīmoliem ir vitāli svarīgi prast izcelties ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses