Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Pētersone atstāj Latvijas kuģniecības padomes locekles amatu

AS Latvijas kuģniecība (LK) padomes locekle Olga Pētersone šodien informējusi uzņēmumu par amata atstāšanu, informēja LK sabiedrisko attiecību pārstāve Ilze Nagla.

Pētersones atlūgums saņemts pirms rīt, 7.decembrī, gaidāmās LK akcionāru sapulces, kuras darba kārtībā ir padomes pārvēlēšana. Pētersoni amatam padomē savulaik bija izvirzījusi Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra, kuras turējumā atrodas 10% valstij piederošo uzņēmuma akciju.

Pret Pētersoni un citiem padomes locekļiem LK cēlusi tiesā četras prasības. Viena no tām celta par bijušajiem padomes locekļiem nepamatoti izmaksāto ievērojamo atlīdzību laika posmā no 2008.gada februāra līdz 2010.gada beigām. LK cita starpā no Pētersones kā bijušās LK padomes locekles prasa piedzīt nepamatoti saņemto atlīdzību, kas ir vairāk nekā 180 000 latu, informēja Nagla.

Šā gada 28.oktobrī Rīgas apgabaltiesas Civillietu tiesu kolēģija pieņēmusi lēmumu par prasības nodrošināšanu, apķīlājot vairāku bijušo LK padomes locekļu mantu, tai skaitā arī Pētersonei piederošo nekustamo īpašumu par prasības nodrošinājuma summu līdz 187 161 latam. Apgabaltiesas lēmums izpildāms bija nekavējoties un nav pārsūdzams.

LK cēlusi arī vairākas citas prasības par zaudējumu nodarīšanu LK pret bijušajiem padomes locekļiem, tajā skaitā pret Pētersoni. LK celto prasību pret 12 bijušajiem uzņēmuma padomes locekļiem kopējā summa ir 12,84 miljoni latu.

LK ir starp lielākajiem pasaules kuģu īpašniekiem vidēja izmēra jeb "handy" tankkuģu segmentā un pēc naftas produktu pārvadājumu apjoma atrodas vadošajās pozīcijās starp līdzīgām kompānijām Ziemeļeiropā. Uzņēmumam pieder 20 moderni kuģi, nodrošinot darbu vairāk nekā 700 profesionāliem un augsti kvalificētiem jūrniekiem no Latvijas.

49,94% LK akciju pieder Ventspils naftai, 27,55% - "International Baltic Investments Ltd", bet 10% - Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūrai.

Jau ziņots, ka LK un tās meitasuzņēmumu zaudējumi 2011.gada deviņos mēnešos ir 15 miljoni latu, līdzīgi kā šajā pašā pārskata periodā pagājušajā gadā.

Kā liecina uzņēmuma paziņojums NASDAQ OMX Riga, liela daļa pārskata perioda zaudējumu - 6,4 miljoni latu - ir saistīti ar uzkrājumu izveidošanu pārdošanai paredzētajiem aktīviem un tāpēc negatīvi neietekmē naudas plūsmu.

2011.gada trešā ceturkšņa pārskata perioda beigās kopējā LK koncerna aktīvu vērtība nav būtiski mainījusies un 2011.gada 30.septembrī bija 349,32 miljoni latu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses