Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Publicēts Rietumu Bankas auditēts gada pārskats

Publicēts Rietumu Bankas un grupas finanšu pārskats par 2023. gadu un auditora – uzņēmuma KPMG Baltics – atzinums.

Saskaņā ar pārskatu, Rietumu Bankas peļņa pirms nodokļiem 2023. gadā bija 15.9 miljoni eiro, grupas peļņa bija 21.5 miljoni eiro.

Kā liecina pārskata dati, pagājušajā gadā galvenie bankas un grupas finanšu rādītāji uzrādījusi pieaugumu.

Bankas aktīvi pieauga par 7.6% un uz 31.12.2023 bija 1.5 miljardi eiro, klientu noguldījumu apjoms palielinājās par 6.2% un pārsniedza 1 miljardu eiro, kredītu portfelis pieauga par 12.3% līdz 656 miljoniem eiro, kapitāls un rezerves palielinājās par 8% līdz 360 miljoniem eiro.

Kā atzīmēja savā vēstulē bankas akcionāriem, klientiem un partneriem Rietumu Bankas valdes priekšsēdētāja Jeļena Buraja:

“Man ir gandarījums par to, ka arī šajā izaicinājumu laikmetā mēs spējam veiksmīgi strādāt, attīstīties, sniegt atbalstu mūsu klientiem un kalt jaunus, tālejošos plānus. Rietumu Banka vēl vairāk ir nostiprinājusi savu vietu starp vadošajām kredītiestādēm, kuras strādā mūsu valstī, un pārliecinoši ir lielākā Latvijas akcionāriem piederošā banka. Mūsu finanšu rezultāti uzskatāmi liecina par izvēlētās stratēģijas tālredzīgumu un tās veiksmīgu realizāciju, un sniedz stabilu pamatu bankas turpmākai izaugsmei.   

Pagājušajā gadā esam būtiski paplašinājuši sadarbību ar lieliem Latvijas un citu Eiropas valstu uzņēmumiem. Stingri iestājamies par mūsu valsts neatkarību, tās ekonomikas izaugsmi un tālāko integrēšanu Eiropas Savienības vienotajā tirgū. Nodrošinām kvalitatīvus finanšu pakalpojumus un drošas norēķinu iespējas mūsu klientiem Latvijā un Eiropā.

Piešķiram nepieciešamos līdzekļus dažādu tautsaimniecības nozaru attīstībai – esam finansējuši daudzus vērienīgus projektus tādās Latvijas ekonomikas izaugsmei būtiskās jomās kā zaļā enerģētika, transports un loģistika, komerciālā un dzīvojamā nekustamā īpašuma projektu attīstīšana, inovatīvā lauksaimniecība, vietējā ražošana, tirdzniecība un finanšu pakalpojumi.

Vienlaikus mums ir dziļa pārliecība par to, ka ir ļoti svarīgi nekavējoties ieviest un stingri ievērot visas starptautiskās sankcijas. Šis darbs Rietumu Bankai ir viens no prioritārajiem, tas ir guvis pozitīvus vērtējumus no Latvijas Bankas, Finanšu izlūkošanas dienesta un mūsu vietējo un ārzemju partneru puses.

Aizvadītajā gadā turpinājām pilnveidot bankas iekšējos procesus, tajā skaitā korporatīvas pārvaldības un iekšējās kontroles sistēmu, attīstīt risku novērtēšanas un sankciju izpildes virzienus. Realizējam mūsu ilgtspējas stratēģiju, kas nosaka bankas prioritātes vides, sociālajā un pārvaldības jomā. Turpinām sniegt atbalstu sabiedrībai sociālajā un kultūras jomā. Viena no mūsu prioritātēm ir un viennozīmīgi paliks atbalsts Ukrainai un Ukrainas kopienai un bēgļiem Latvijā, ko konsekventi sniedzam kopš kara sākuma.

Rietumu Bankai ir ambiciozi izaugsmes plāni, un mēs skatāmies nākotnē ar pārliecību. Turpināsim attīstīt sadarbību ar Latvijas un Eiropas uzņēmumiem, piedāvāt mūsu klientiem plašas uzņēmējdarbības finansēšanas iespējas, ieviest jaunus finanšu produktus, paplašināt sadarbību ar starptautiskajiem partneriem.

Paldies mūsu akcionāriem, klientiem un partneriem par sniegto atbalstu pagājušajā gadā! Esam kopā ceļā uz jauniem panākumiem!”

Ar pārskatu var iepazīties ŠEIT!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses