Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +1 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Strauji pieaugusi Latvijas dzelzceļa vērtība

Pagājušajā gadā VAS Latvijas dzelzceļš (LDz) vērtība pieaugusi līdz 318,84 miljoniem eiro, ierindojot LDz starp 15 vērtīgākajiem uzņēmumiem Latvijā. Par to liecina laikraksta Dienas Bizness un uzņēmuma Lursoft IT veidotais Latvijas lielāko uzņēmumu TOP500.

Salīdzinājumā ar pērn veikto novērtējumu par uzņēmuma vērtību 2016.gadā, tā ir palielinājusies par 195,98% un tas ir viens no visstraujākajiem kāpumiem starp 60 vērtīgākajiem uzņēmumiem Latvijā. Tādējādi LDz reitingā ir pakāpies no 31.vietas uz 12.vietu.

Savukārt 500 Latvijas lielāko uzņēmumu topā pēc saimnieciskās darbības rādītājiem 2017. gadā LDz ierindojas 27. vietā. Augsts rādītājs šajā topā ir LDz meitasuzņēmumam SIA LDz Cargo, kas ieņem 18. vietu. Lielāko transporta, tranzīta un loģistikas uzņēmumu segmentā LDz koncerna uzņēmumi ierindojas pirmajās divās vietās.

Tāpat LDz pēc neto apgrozījuma 2017.gadā ierindojas 5. vietā valsts un pašvaldību uzņēmumu grupā - uzņēmuma neto apgrozījums 2017.gadā bija 180,16 miljonu eiro apmērā.

Latvijas lielāko uzņēmumu TOP 500 ir laikraksta Dienas Bizness un informāciju tehnoloģiju uzņēmuma Lursoft IT veidots izdevums. Tajā tiek sarindoti Latvijas lielāko uzņēmumu darbības rādītāji pēc to aizvadītā gada neto apgrozījuma, kā arī vērtējums gan nozaru, gan reģionālā griezumā.

Arī Prudentia un Nasdaq Rīga ik gadu veidotajā Latvijas vērtīgāko uzņēmumu sarakstā LDz šogad ierindojas 5. vietā. Uzņēmuma vērtība šajā topā novērtēta 536,04 miljonu eiro apmērā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pasts jāinformē apsaimniekotājam

Gan Rīgā, gan citur Latvijā daudzdzīvokļu māju pastkastītes mēdz atrasties kāpņu telpā, kuras ārdurvis ir aprīkotas ar kodu. Reizēm gadās, ka šī koda nezināšana kļūst par šķērsli pasta piegādei.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses