Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +11 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

SVF brīdina, ka koronavīrusa izraisīta pasaules ekonomikas recesija var būt smagāka nekā 2009.gadā

Pasaules ekonomikai draud būtisks kaitējums koronavīrusa pandēmijas dēļ, kas var būt krietni smagāks nekā 2009.gadā, un šai krīzei būs nepieciešami vēl nepieredzēti atbalsta pasākumi, pirmdien paziņoja Starptautiskā Valūtas fonda (SVF) vadītāja Kristalina Georgieva.

Georgieva aicina attīstītās valstis nodrošināt lielāku atbalstu zemu ienākumu valstīm, kuras apdraud ievērojama finanšu līdzekļu aizplūšana, un viņa norāda, ka SVF ir gatavs mobilizēt visas savas aizdevumu izsniegšanas spējas viena triljona dolāru apmērā.

SVF vadītāja brīdina, ka prognozes pasaules ekonomikai šim gadam "ir negatīvas - recesija, kas būs vismaz tikpat smaga, kā globālajā finanšu krīzē, vai pat smagāka."

Pasaules ekonomika 2008.gada globālās finanšu krīzes dēļ 2009.gadā samazinājās par 0,6%, taču tādas attīstības valstis kā Ķīna un Indija tajā laikā piedzīvoja strauju izaugsmi.

Taču koronavīrusa pandēmija rada ekonomiskos un humānos postījumus visā pasaulē, un daļa analītiķu prognozē, ka globālās ekonomikas kritums varētu sasniegt 1,5%.

Georgieva arī pavēstīja, ka jau gandrīz 80 valstis lūgušas ārkārtas palīdzību SVF, lai spētu pārvarēt šo krīzi.

Top komentāri

edvins
e
Ekonomikas recesija ir ļoti atkarīga no katras valsts valdības prāta spējām un prasmi kritiskos brīžos strauji reaģēt. Arī no cilvēku atbildības un goda prāta pret citiem cilvēkiem. Šādās drausmīgās situācijās parādās valstu valdību profesionalitāte un parādās Tautu mentalitāte, saliedētība, mīlestība pret savu tautu, vai arī otrādāk uzspļaut kas ar kaimiņu notiek, ka tik mani tas neskar!
Nu
N
Nevienu vairs tā ļoti neinteresē SVF kopš ielika šo kundzi vadībā, tādēļ arī ielika. Ar to valstis parādīja, ka ne īpaši nopietni attiecas, un tā nu sanāk, ka kundze ik pa laikam nāk ārā ar nepārdomātiem komentāriem, bet nevienu tā ļoti akciju tirgos tas neiespaido. Ar iepriekšējiem vadītājiem tas bija citādi.
edvins
e
Cik miljonus valstis ir gatavas izmaksāt katrai ģimenei par ar vīrusu mirušu cilvēku ? Cilvēku mirstība ir lielā mērā atkarīga no valdības rīcībspējas un profesionalitātes. Vai cilvēka dzīvība ir mazāk vērta, kā biznesmeņu alkatība raust naudu, un vēl naudu un vēl vairāk naudu ?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses