Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Taps jauns tilts uz Kundziņsalu

Rīgas brīvostas pārvalde (RBP) uzsākusi projekta Satiksmes pārvads no Tvaika ielas uz Kundziņsalu realizāciju. Tā ietvaros tiks izbūvēts tilts pār Sarkandaugavas atteci un tā pievedceļi Sarkandaugavā un Kundziņsalā. Plānots, ka būvprojekts tiks izstrādāts līdz 2018. gada beigām, bet pārvadu ekspluatācijā varētu nodot līdz 2022. gadam.

Projekts paredz nodrošināt tiešu Kundziņsalas savienojumu ar Rīgas pilsētas arteriālo ceļu tīklu, uzlabot transporta mobilitāti ostas teritorijā, kā arī kravu transporta un iedzīvotāju piekļuvi Kundziņsalai. Projekts tiek īstenots, piesaistot ES Kohēzijas fonda specifiskā atbalsta līdzfinansējumu, kas paredzēts, lai īstenotu pasākumus drošības līmeņa uzlabošanai Latvijas lielajās ostās un novērstu problemātisko punktu radītos ierobežojumus. Saskaņā ar atklāta konkursa rezultātiem būvprojekta izstrādi un autoruzraudzību veiks personu apvienība SIA Vektors T un SIA BRD Projekts

Kundziņsala ir brīvostas teritorija, kurā patlaban notiek visstraujākā ostas termināļu attīstība, bet šobrīd tai nav tieša savienojuma ar Rīgas pilsētas arteriālo ceļu tīklu un kravu nogādāšanai Kundziņsalā tiek izmantots tikai viens tilts. Pieaugot kravu plūsmai, tas kļūst par šķērsli ostas darbībai un attīstībai.

Kundziņsalā attīstās galvenokārt konteineru pārkraušanas termināļi un loģistikas centri, tāpēc laba autoceļu infrastruktūra ir ļoti nozīmīga. Jauna tilta izbūve nodrošinās nepieciešamo kravu plūsmu, kā arī samazinās troksni, vibrācijas un gaisa piesārņojumu Kundziņsalas dzīvojamajā rajonā, iedzīvotājus ostas autotransporta plūsma traucēs mazāk. Savienojums ar Kundziņsalu ir arī loģisks papildinājums Rīgas domes uzsāktajam Tvaika ielas rekonstrukcijas projektam, kura mērķis ir novirzīt transporta plūsmu tālāk no dzīvojamajiem rajoniem un izveidot tādu ceļu infrastruktūru, kas novērstu sastrēgumus, troksni un gaisa piesārņojumu. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses