Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Uzņēmējs: Lielu daļa apsardzes pakalpojumu valsts sektorā būtu jānodod privāto rokās

Latvijā valsts sektorā liela daļa apsardzes pakalpojumu varētu tikt nodota privātā sektora rokās, tomēr valsts pagaidām šo jomu patur Valsts policijas pārziņā, intervijā sacīja drošības risinājumu kompānijas AS _G4S Latvia _valdes priekšsēdētājs Edgars Zālītis.

"Latvijā vēl ir liels potenciāls apsardzes pakalpojumu klientu skaita pieaugumam, un īpaši daudz klientu varētu būt valsts sektorā, jo no G4S starptautiskās pieredzes redzam, ka uzņēmums veic gan cietumnieku transportēšanu, gan apsargā tiesas zāles, gan, piemēram, ASV G4S apsargā Hūvera dambi un Pentagonu," sacīja Zālītis.

Viņš skaidroja, ka ārvalstīs valsts privātā biznesa rokās atdod ļoti daudzas sfēras, bet Latvijā viss notiekot tikai vārdos, reāli viss ir atdots Valsts policijas rokās, neskatoties uz to, ka policijā jau tā trūkst cilvēku resursu, lai nodrošinātu primārās funkcijas - sabiedrisko kārtību, dotos uz izsaukumiem, strādātu ar izskatāmajām lietām.

"Ārvalstīs valsts sev cenšas paturēt pēc iespējas mazāk funkciju un policiju izmanto tikai tur, kur tiešām ir jābūt valsts struktūrai. Piemēram, ostu policijas izveidošana Latvijā ir pilnīgi nejēdzīga, jo kārtības nodrošināšanu ostās varētu mierīgi nodot privātā biznesa rokās," piebilda Zālītis.

AS  G4S Latvia ir drošības risinājumu kompānija, kas sniedz drošības pakalpojumus vairāk nekā 13 000 fizisku un juridisku personu, tostarp dažādu nozaru uzņēmumiem, kā arī klientiem valsts sektorā, izstrādājot individuālus drošības risinājumus un nodrošinot tehniskās un fiziskās apsardzes, kā arī montāžas un inkasācijas pakalpojumus. Uzņēmums ir starp desmit lielākajiem privātajiem darba devējiem Latvijā.

Uzņēmums ietilpst drošības risinājumu kompānijas G4S plc grupā. Patlaban G4S plc darbojas vairāk nekā 120 valstīs, nodarbināto skaitam pārsniedzot 625 000 cilvēku.

G4S Latvia apgrozījums 2010.gadā bija 10,57 miljoni latu, bet 2009.gadā - 12,51 miljons latu. Uzņēmuma peļņa 2010.gadā bija 308 224 lati, bet 2009.gadā "G4S Latvia" nopelnīja 1,51 miljonu latu.

G4S Latvia  konsolidētais apgrozījums 2010.gadā bija 14,89 miljoni latu, bet 2009.gadā konsolidētais apgrozījums bija 16,34 miljoni latu. Uzņēmuma konsolidētā peļņa 2010.gadā bija 748 717 lati, bet 2009.gadā G4S Latvia konsolidētā peļņa bija 1,01 miljons latu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses