Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Velorikšām varētu atļaut braukt tikai pa speciāliem maršrutiem

Patlaban notiek saistošo noteikumu izstrāde, kuri paredz velorikšu darbību galvaspilsētā, Diena.lv informēja Rīgas domes Satiksmes departaments (RDSD). Noteikumi tiek izstrādāti, lai ierobežotu velorikšu visatļautību, jo patlaban nav noteikts, kur šie transportlīdzekļi drīkst atrasties un neviens neregulē, kur tās brauc.

"Saistošo noteikumu projekts paredz, ka ar pasažieru velosipēdu jeb velorikšu drīkstēs braukt pa maršrutiem, kurus apstiprinās Rīgas domes Satiksmes departaments, izsniedzot attiecīgu kustības maršrutu atļauju uz vienu sezonu," stāsta RDSD pārstāve Ilze Dišlere.

Viņa norāda, ka maršrutu atļauja tiks izsniegta maršrutiem tikai dzīvojamās zonās un/vai parku teritorijās. Tāpat Satiksmes departaments būs tiesīgs lemt par maršruta atļaujas atcelšanu, ja tiks konstatēti saistošo noteikumu vai citu normatīvo aktu pārkāpumi.

Saistošie noteikumi regulēs jautājumus, kas saistīti ar velorikšu aprīkojuma - numura zīmes, vizītkartes, informācijas par pakalpojuma maksu -, kā arī pienākumu apdrošināt savu cviltiesisko atbildību. Noteikumos būs paredzēta arī velorikšu apstāšanās un stāvēšanas kārtība.

Velorikšu izmantošanas kontroli savukārt veiks Rīgas pašvaldības policija un RDSD Kontroles dienests, kuri būs tiesīgi uzlikt administratīvos sodus par saistošo noteikumu neievērošanu, informē I. Dišlere.

Saistošo noteikumu projekts tuvākajā laikā tiks nosūtīts saskaņošanai Rīgas pašvaldības policijai un tālāk virzīts izskatīšanai Rīgas domē.

Līdz šim vienīgie noteikumi, kas attiecās uz velorikšām bija tie paši, kas parastajiem divriteņiem - nepieciešams balts atstarotājs priekšā, zarkans aizmugurē un dzelteni vai oranži - spieķos, kā arī gaismas braucienam nakts laikā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses