Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Diena ceļo padomi: Priekšrocības, ceļojot kopā ar mazuli

Katra aviokompānija pasažieriem, kas ceļo kopā ar zīdaiņiem un bērniem, piešķir priekšrocības. Bet kā rīkoties jaunajai māmiņai, kura lidojumā dodas kopā ar mazuli un nododamajai bagāžai pievienojusi bērna ratiņus, taču vēlas līdzi ņemt arī auto sēdeklīti bērnam? Vai to pieņems salonā?

Piemēram, zemo cenu aviokompānija Wizz Air aviopasažieriem ar mazuļiem nodrošina bezmaksas prioritāru iekāpšanu, ātro drošības pārbaudi un ļauj ienest fasētu zīdaiņu pārtiku un dzērienus. Salonā bez maksas drīkst ņemt līdzi salokāmos bērnu ratiņus vai nelielu bērnu gultiņu, arī vienas autiņbiksītes katrai ceļojuma stundai, bērnu salvetes, maiņas drēbes, papildu knupīšus un nelielas rotaļlietas. 

Automašīnas sēdeklīti atļauts ņemt salonā, tiesa, par standarta cenu jāiegādājas papildu sēdvieta, kur to novietot. Automašīnas sēdeklītim ir arī drošības prasības, proti, salonā var ņemt līdzi tikai uz aizmuguri vērstus bērnu sēdeklīšus, kā arī sēdeklītim jābūt aprīkotam ar mehānismu, kas ļauj to droši nostiprināt ar pasažieru drošības jostu.

Drošības apsvērumu dēļ pacelšanās un nolaišanās laikā, kā arī pie ieslēgta drošības jostas signāla jāizmanto papildu drošības josta. To aviokompānijas darbinieki nodrošinās iekāpšanas laikā, un pēc lidojuma josta būs jāatdod atpakaļ.

Zīdainim paredzēto automašīnas sēdeklīti nevar novietot sēdvietu rindā, kas atrodas pie avārijas izejas, kā arī tieši blakus esošajā rindā pirms tās un rindā pēc tās. Automašīnas sēdeklītis ir jānovieto sēdvietā pie loga. Blakus zīdainim paredzētajam automašīnas sēdeklītim esošajā vietā ir jāsēž vismaz 16 gadus vecai fiziski spējīgai personai, kura būs atbildīga par automašīnas sēdeklītī sēdošo bērnu. Aviokompānijas salona apkalpe ierādīs piemērotu vietu, kur novietot automašīnas sēdeklīti, un vizuāli pārbaudīs, vai zīdainim paredzētais sēdeklītis ir sertificēts izmantošanai salonā un ir atbilstoši nostiprināts.

 

Citi vērtīgi ceļošanas padomi un ne tikai - www.diena.lv/dienacelo.

Top komentāri

trusis nejaukais
t
mans ieteikums ar zīdaiņiem toč nevajag ceļot, tie brēcošie sīkie lidmašīnās besī ārā, muterītes nespēj viņus nomierināt un pašas arī izbesījušās. priekš kam tas jādara.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ko nogaršot Pjemontā?

Šis Itālijas ziemeļrietumu nostūris arvien tiek slavināts kā izcils gardēžu galamērķis. Pjemonta ir paradīze labas garšas meklētājiem. Tieši tur, Bra pilsētā, nobāzējusies Slow food mītne un atrod...

Vides Diena

Vairāk Vides Diena


Tūrisms

Vairāk Tūrisms


Ceļošana

Vairāk Ceļošana


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena