Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

Atšķirībā no Igaunijas Latvijas ĀM neaizliedz doties uz Ēģiptes kūrortiem

Igaunijas Ārlietu ministrija ir brīdinājusi savas tūrfirmas par bīstamu situāciju Ēģiptē un aicinājusi atcelt braucienus uz šo Ziemeļāfrikas valsti. Tāpēc arī Igaunijas tūroperators Novatours ir atcēlis visus braucienus uz Ēģipti, tostarp populārajiem kūrortiem Hurgadu un Šarm eš Šeihu. Šim piemēram gan nav sekojušas Novatours filiāles Latvijā un Lietuvā, otrdien raksta laikraksts Diena.

Situācija Ēģiptē nav tik draudīga, lai būtu jāatceļ tūrisma braucieni uz šo valsti, tā Dienai apliecina Ārlietu ministrijas (ĀM) pārstāvis Kārlis Eihenbaums. "Mūsu ministrijas mājaslapā ir atrodams brīdinājums nedoties uz Sinaja pussalas ziemeļu daļu (netālu no Gazas sektora), kā arī neapmeklēt cilvēku pulcēšanās vietas lielajās pilsētās. Taču došanās uz kūrortiem saskaņā ar mūsu vēstniecības Kairā sniegto informāciju ir droša." Eihenbaums arī atzīst, ka viņam nav informācijas, kādēļ igauņu kolēģi ķērušies pie tik stingriem drošības pasākumiem. Jāpiebilst, ka mūsu valstu vēstniecības Kairā atrodas vienās telpās, igauņi tās īrē no Latvijas ĀM.

Ceļojumu birojs Impro piedāvā vairākas ekskursijas uz Ēģipti. 13. aprīlī paredzētais brauciens Ēģiptes krāsainie tuksneši ir pilnībā izpārdots. Tajā ir paredzēta arī Kairas apskate, lai gan ĀM mājaslapā teikts: "Aicinām izvērtēt nepieciešamību apmeklēt Kairu, Aleksandriju, kā arī iesakām neapmeklēt citas Ēģiptes lielākās pilsētas pie Suecas kanāla un Nīlas." Impro ceļojumu konsultante Santa Vītola Dienai skaidro, ka brauciena aprakstā ar sarkaniem burtiem ir ierakstīts brīdinājums, ka, mainoties drošības situācijai, paredzētā Kairas apskate var tikt aizvietota ar citu apskates objektu. "Jebkurā gadījumā mēs Kairā uzturētos nomalē un nedotos uz tā dēvētajiem pilsētas karstajiem punktiem - centrālajiem laukumiem."

Plašāk lasiet Rūtas Kesneres rakstā Braucienus uz Ēģipti neatcel otrdienas, 8.aprīļa, laikraksta Diena 7.lpp.!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Vides Diena

Vairāk Vides Diena


Tūrisms

Vairāk Tūrisms


Ceļošana

Vairāk Ceļošana


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena