Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Lidosta Rīga saņēmusi jauno sertifikātu

Saskaņā ar Eiropas Komisijas regulu, kas nosaka vienādu lidlauka ekspluatācijas, tehniskās uzturēšanas, pārvaldības un drošības sistēmu izveidi, visām Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu lidostām līdz šī gada 31. decembrim ir jāpabeidz sertifikācijas process. 12. decembrī jauno sertifikātu saņēma Starptautiskā lidosta Rīga.

Apzinoties, ka sertifikācija ir ļoti sarežģīta, lidosta to uzsāka jau 2014. gadā. Sertifikācijas gaitā tika pārskatīti un padziļināti analizēti visi lidlauka vadības procesi, tos pilnveidojot atbilstoši visaugstākajām drošības prasībām, kādas pašlaik izvirzītas aviācijas nozarē Eiropā. "Lidosta Rīga ir līdere starp Baltijas valstīm, jo pagaidām šādu sertifikātu esam ieguvuši tikai mēs," uzsvēra VAS Starptautiskā lidosta Rīga valdes priekšsēdētāja Ilona Līce, atzīstot, ka sertifikācija ir mainījusi iestādes struktūru. "Būtiski, ka līdz ar jauno seritifikātu esam ieguvuši 9. glābšanas un ugunsdzēsības kategoriju, nostiprinājuši savas pozīcijas Baltijā un faktiski palielinājuši konkurētspēju Ziemeļeiropā. Šajā laikā aptuveni pusgadu esam arī palīdzējuši sertificēties Liepājas lidostas kolēģiem," sacīja I. Līce.

Kā norādīja VAS Civilās aviācijas aģentūra direktors Māris Gorodcovs, kopumā ES sertifikācijai pakļauti 586 lidlauki. Sertifikāciju ir pabeidzis 461 lidlauks, un tā būtiski palielina lidojumu drošības līmeni, lai arī pasažieriem šo tehnisko standartu ieviešana nav pamanāma.

Top komentāri

j
saņēma jaunu sertifikātu un kremlinu tasometru ''jandex'' piedevām no okuroka .
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Vides Diena

Vairāk Vides Diena


Tūrisms

Vairāk Tūrisms


Ceļošana

Vairāk Ceļošana


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena