Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Pērn seniori ceļojumiem tērējuši vairāk

Pērn seniori ceļojumiem tērējuši vairāk nekā vidējais latvietis.

Vidēji vienam cilvēkam Latvijā ceļojums 2015. gadā izmaksājis 264,45 eiro, bet seniori vidēji tērējuši vairāk jeb 286 eiro - liecina SIA Latvia Tours veidotā Latvia Tours Ceļojumu indeksa ietvaros veiktā aptauja. Iedzīvotāji vecumā pēc 55 gadiem biežāk ceļojuma izdevumus seguši no savā rīcībā esošajiem līdzekļiem (49%), mazāka daļa gados vecāku cilvēku (30%) naudu ceļojumam krājuši īpaši, bet 30% ceļojumus biežāk apmaksāja kāds cits.

28% respondentu vecuma grupā no 55 līdz 74 gadiem pēdējā gada laikā ir bijuši ceļojumā ārpus Latvijas. 14% no tiem devušies atpūtas ceļojumā, 12% - citu privātu iemeslu dēļ, bet 4% valsti atstājuši, lai dotos darba darīšanās. Visbiežāk seniori, kuri pēdējo 12 mēnešu laikā bija devušies atpūtas ceļojumā ārpus Latvijas, ceļojumā devās ar lidmašīnu (49%). 23% no Latvijas izbrauca ar autobusu, nedaudz mazāk (20%) - ar vieglo automašīnu. Citi transporta līdzekļi, piemēram, tādi kā prāmis, tika izmantoti vēl retāk (8%).

"Vairāk nekā puse (60%) ceļotāju vecumā no 55 līdz 74 gadiem, kas pēdējā gada laikā ir bijuši ceļojumā, devās ekskursijās, 22% laiku pavadīja pludmalēs, bet 18% izvēlējās atpūtu pie dabas," stāsta SIA Latvia Tours direktore, indeksa autore Ieva Keiša. Aptautas dati liecina - naudu ceļojumam biežāk krāj iedzīvotāji līdz 55 gadiem. Savukārt pēc 55 gadu vecuma biežāk ceļojuma izdevumus sedz no savā rīcībā esošajiem līdzekļiem (49%), mazāka daļa (30%) naudu ceļojumam krāj īpaši. Jaunākajiem (18 līdz 24 gadi) un vecākajiem (30%, 55 līdz 74 gadi) iedzīvotājiem biežāk ceļojumus apmaksā kāds cits, liecina Latvia Tours Ceļojumu indeksa dati.

Pagājušajā gadā ceļojumā ārpus Latvijas 50% senioru devās kopā ar citiem mājsaimniecības locekļiem, tikpat daudzi izvēlējās ceļot vieni. Tiem ceļotājiem, kuri pērn devās ceļojumā kopā ar citiem mājsaimniecības locekļiem, ceļojuma izmaksas biežāk bija zemākas nekā tiem, kuri ceļoja bez citiem mājsaimniecības locekļiem.

Iegūtie dati apliecina, ka 49% no tiem senioriem, kuriem ir nodoms tuvāko 12 mēnešu laikā atpūsties ārpus Latvijas, plāno tērēt tikpat daudz naudas, cik viņi iztērēja savā pēdējā ceļojumā. Savukārt 18% plāno tērēt vairāk naudas, bet 10% nākamajam ceļojumam nolēmuši atvēlēt mazāku naudas summu. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ko nogaršot Pjemontā?

Šis Itālijas ziemeļrietumu nostūris arvien tiek slavināts kā izcils gardēžu galamērķis. Pjemonta ir paradīze labas garšas meklētājiem. Tieši tur, Bra pilsētā, nobāzējusies Slow food mītne un atrod...

Vides Diena

Vairāk Vides Diena


Tūrisms

Vairāk Tūrisms


Ceļošana

Vairāk Ceļošana


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena