Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Trīs treniņu līdzekļi ģeogrāfijā - skolēniem un ceļotājiem

Vasarā daudziem patīk kaut kur aizceļot. Šodien pastāstīšu par trim iOS ierīču aplikācijām, kuras būs noderīgas gan skolā, mācoties ģeogrāfiju, gan gatavojoties ceļojumam. Sākšu ar ko laiskāku un vieglāku - spēli.

Geomaster

Geomaster ir ļoti forša spēle. Pieejama gan bezmaksas, gan maksas versijās. Spēles mērķis - trenēt tavu atmiņu un zināšanas par valstu kontūrām, to atrašanās vietām. Arī par galvaspilsētu un citu lielu pilsētu lokāciju. Ja vēlies, vari trenēties kāda konkrēta reģiona ietvaros, piemēram, Eiropā. Spēle ir ļoti noderīga, jo ģeogrāfijas kontroldarbos visai bieži var nākties strādāt «tukšajā kartē».

Viens īss piemērs no spēles: tu izvēlies, ka minēsi valstu atrašanās vietas. Atveras tukša karte, spēle rāda valstu nosaukumus, un tev ar pirkstu jāiebaksta, kur tā atrodas. Pats pamēģināju - nebija tik viegli, kā sākumā likās.

National Geographic World Atlas

Šī, šķiet, ir advancētākā no šoreiz aprakstītajām aplikācijām. Lai to iegūtu, būs gan jāšķiras no nepilnām divām angļu naudiņām.

Šī brīnišķīgi skaistā aplikācija ļauj apskatīt globusu, pasaules karti un vēl visu ko. Vari uzzināt, cik liels attālums pa gaisa līniju ir no punkta A līdz punktam B. Apskaties, kādi konkrētajā valstī ir laikapstākļi, laika prognoze, kāds izskatās karogs, kādas ir precīzas koordinātes un cik patlaban rāda vietējais pulkstenis.

National Flags Quiz Ultimate

Par šo aplikāciju nav nekā daudz ko teikt. Aplikāciju ļoti labi raksturo teiciens: «Viss vienkāršais ir ģeniāls.» Šī arī ir spēle, kas tev palīdzēs iepazīt dažādu valstu karogus. Princips gaužām vienkāršs: parādās karogs un tev jāatbild, kas tā par valsti. Pareizi/nepareizi, un ieraugi rezultātu. Ja kaut kas nav pareizi - vari spēlei prasīt palīdzību.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Vides Diena

Vairāk Vides Diena


Tūrisms

Vairāk Tūrisms


Ceļošana

Vairāk Ceļošana


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena