Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

FOTO: Skatu torņi, kur baudīt Latvijas skaistākās ainavas no putna lidojuma

Līdz ar pavasara atnākšanu un svētku brīvdienām aizvien vairāk pilsētnieku dodas dabā un no jauna atklāj skaistākās mūsu zemes ainavas. Latvijas Meža dienu rīkotāji un vēstneši iesaka brīvdienu maršrutos iekļaut kādu no koka skatu torņiem, kas celti gleznainākajās Latvijas mežu vietās. Latvijas valsts mežos ikviens var apmeklēt koka skatu torņus, kas slejas līdz pat teju 40 metru augstumā un no putna lidojuma atklāj daudzveidīgus Latvijas skatus. Sarakstā iekļautie skatu torņi gan lieliem, gan maziem apmeklētājiem pieejami bez maksas.

Ančupānu kalnu skatu tornis pie Rēzeknes

Visaugstākajā Ančupānu meža kalnā slejas 28,5 metru augsts skatu tornis. No tā paveras galvu reibinošs skats uz Rēzekni un pilsētas baznīcas torņiem, Jermolu un Odumovas mežu, tāpat arī visā krāšņumā atklājas Adamovas ezers un tā salas.


Ūdrkalna skatu tornis pie Spāres

Netālu no Latvijas apceļotāju iecienītā atpūtas centra Spāre Talsu pusē slejas mežiem klātais Ūdrkalns. Tā virsotnē izbūvēts 26 metrus augsts skatu tornis, no kura paveras skats uz Kurzemes mežiem, Usmas ezeru un leģendāro Moricsalu, Gulbju ezeru, no tā iespējams saskatīt Stendi, Mundigciemu un skaidrā laikā – arī Talsus.

Inga Akmentiņa-Smildziņa, vecāku organizācijas Mammamuntetiem.lv vadītāja un Latvijas Meža dienu vēstnese iesaka nebaidīties no iespaidīgā augstuma, bet uzkāpt līdz pat skatu torņa augšējai platformai: "Šogad maija brīvdienas pavadīsim Siguldas novada Morē, kur sakopjam un labiekārtojam savu zemes gabalu, mūsu ģimenes "simtgades projektu". Apceļojot Latviju kopā ar ģimeni un draugiem, varu ieteikt Ūdrkalna skatu torni kā skaistu vietu, kur baudīt Kurzemes saullēktu vai saulrietu. Noteikti ir vērts sadūšoties un uzkāpt līdz pašam torņa galam, jo skats ir tiešām brīnišķīgs!"
 

Kamparkalna skatu tornis pie Talsiem

Pie Talsiem ir vēl viens elpu aizraujošs Latvijas punkts – Kamparkalnā uzbūvēts 28 metrus augsts skatu tornis. No tā visos gadalaikos skatam paveras Talsu pakalnu ainavas, mežs un ezeri, kā arī tuvējie Kurzemes pagasti.


Latvijas valsts mežu (LVM) Kalsnavas arborētuma skatu tornis Madonas novadā

LVM Kalsnavas arborētumā 25 metru augstumā slejas koka un metāla konstrukciju tornis, no kurienes aplūkot visu arborētuma teritoriju tā krāšņumā, gan arī Vidzemes ainavu līdz pat Gaiziņkalnam. Šī ir īpaša vieta, kas Kalsnavas arborētuma apciemojumu padarīs par neaizmirstamu piedzīvojumu un atklās Latvijas valsts mežu zaļo pagalmu.


Skatu torņu "karalis" Latvijas valsts mežu dabas parkā Tērvetē

Augstākais no Latvijas mežos pieejamajiem skatu torņiem teju 40 metru augstumā uzcelts vienā no tūristu iecienītākajām un ģimenei draudzīgākajām vietām – Latvijas valsts mežu dabas parkā Tērvetē. No tā iespējams skatīt 1200 hektāru plašo dabas parka teritoriju un Pasaku pasauli, kā arī Tērvetes meža bagātības.

"Dzīvojot Rīgā, man ļoti patīk izstaigāt turpat esošā Mežaparka mežus, bet nevis tikai redzamo, publisko daļu, bet aizstaigāt dziļāk. Tur ir sajūta, ka esi kaut kur patālu no pilsētas. Ļoti jauka pastaigu vieta ir arī Ogres Zilie kalni. Ja sanāk kādas garākas brīvdienas, tad mūsu ģimenes ļoti iemīļota vieta ir Latvijas valsts mežu dabas parks Tērvetē," stāsta radio ētera personība un Latvijas Meža dienu vēstnese Anna Rozīte.

Visiem meža draugiem ir iespēja maija nogalē, 25. un 26. maijā no plkst.10 līdz 17 iepazīt mežu un tā bagātības Latvijas valsts mežu dabas parkā Tērvetē. Tur jaunākajā parka daļā Kurbada zeme notiks Baltijā lielākais meža nozares pasākums – Latvijas Meža dienas ar vairāk nekā 50 meža izziņas darbnīcām un pieturām, kā arī ar plašu izklaides un atpūtas programmu skolēniem, ģimenēm un ikvienam interesentam. Plašāka informācija par pasākuma programmu un aktualitātēm pieejama šeit.

Top komentāri

Aizsajūsmasaizrāvāselpa
A
Pamēģiniet piekļūt Vasargēlišku tornim (starp Daugavpili un Krāslavu)!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Vides Diena

Vairāk Vides Diena


Tūrisms

Vairāk Tūrisms


Ceļošana

Vairāk Ceļošana


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena