Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Otrdiena, 7. maijs
Henrijs, Jete, Henriete, Enriko

Izdota karte lietošanai sliktos laikapstākļos

Karšu izdevniecība Jāņa sēta tūrisma sezonas sākumā laidusi klajā jaunu karšu sēriju Ar karti dabā, kas ir turpinājums Lielā Latvijas atlanta pirmizdevumam, piemērojot apjomīgo atlantu ērtai un drošai lietošanai dabā arī sliktos laika un apvidus apstākļos, portālu Nozare.lv informēja izdevniecības Ražošanas, reklāmas un projektu vadītājs Arvils Drēska.

Jaunās sērijas izdevumiem katra lapaspuse ir laminēta, tādējādi tie ir padarīti izturīgāki pret mitrumu un dažādiem aktīvas lietošanas radītiem bojājumiem, savukārt spirāles iesējums ļauj tos ērti pāršķirt un lietot. Lielā Latvijas atlanta karte mērogā 1:100 000, kas ir detalizētākā plašam lietotāju lokam pieejamā karte par visu Latvijas teritoriju, ir sadalīta četru novadu - Kurzeme, Zemgale, Vidzeme, Latgale - izdevumos. Katru no tiem papildina lielāko pilsētu plāni.

Jaunās sērijas izdevumu būtība ir darboties kā precīzam instrumentam apvidus apstākļos, tādēļ īpaši ir padomāts par aktīvā tūrisma cienītājiem, kuri pārvietojas ar velosipēdiem vai laivām. Pirmo reizi šāda mēroga kartēs visā Latvijas teritorijā laivojamām upēm ir norādīti attālumi ik pa upes kilometram, lai viegli varētu sekot līdzi nobrauktajam, kā arī iezīmēta lielākā daļa ar standarta apzīmējumu dabā marķēto velomaršrutu.

Salīdzinājumā ar navigācijas iekārtām viedtālruņos un datorplanšetēs karšu priekšrocība ir to pārskatāmība, detalizācija, kā arī iespēja lietot kartes jebkādos apstākļos un ilgumā, neatkarīgi no iekārtu akumulatoru darbības laika vai interneta pieejamības, norāda izdevēji.

Karšu sērija tapusi sadarbībā ar a/s Latvijas Valsts meži un zīmolu Mammadaba, kartēs ir atzīmēti Mammadaba nozīmīgākie apskates un atpūtas objekti, sniegti apraksti par šiem objektiem un piedāvātajiem pakalpojumiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ko atvest ciemkukulī no Umbrijas

Umbrijas auglīgie ozolkoku meži, kristāldzidrie strauti un auglīgā zeme dāvā daudzas delikateses. Tāpēc tikpat daudz gardumu, ko nobaudīt uz vietas, no Umbrijas var atvest arī mājās.

Vides Diena

Vairāk Vides Diena


Tūrisms

Vairāk Tūrisms


Ceļošana

Vairāk Ceļošana


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena