Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija
Nacionālā apvienība mudinājusi koalīcijas partnerus vienoties par kopīgu plānu Krievijas TV kanālu ierobežošanai Latvijas teritorijā

Lattelecom: TV satura kontroles iespējas ir ļoti ierobežotas

Televīzijas satura ierobežošanas iespējas ir ļoti limitētas, ņemot vēra, ka televīziju saturs mēdz būt arī brīvi pieejams internetā, otrdien intervijā Latvijas Radio sacīja Lattelecom Juridiskās daļas direktors Toms Meisītis, komentējot izskanējušo aicinājumu vienoties par kopīgu plānu Krievijas propagandas televīzijas kanālu ierobežošanā Latvijas teritorijā.

"Saprotot, ka mēs dzīvojam sabiedrībā, kurā ir brīva informācijas aprite, kontroles un ierobežošanas mehānismi ir stipri vien limitēti," teica Meisītis, piebilstot, ka iespējas sameklēt attiecīgo saturu ir ārkārtīgi plašas, jo Latvijā absolūti lielākajai daļai mājsaimniecību ir pieejams ātrs internets.

Viņš arī uzsvēra, ka Lattelecom ir par vienādiem spēles noteikumiem visiem televīzijas pakalpojumu sniedzējiem. "Mēs uzstājam, ka spēles noteikumiem, tostarp, iespējams, ar likumu pamatotiem ierobežojumiem, ir jābūt piemērotiem visiem vienādi," sacīja kompānijas pārstāvis.

Jautāts, cik pieprasīti ir Krievijas televīziju kanāli, Lattelecom pārstāvis norādīja, ka populārākie kanāli kompānijas klientu vidū ir Latvijā veidotie, kas raida latviešu valodā, bet starp pieprasītākajiem kanāliem ir arī tādi, kuros saturs ir krievu valodā. Vienlaikus starp populārākajiem no krievu valodā raidošajiem kanāliem ir gan tādi, kas ir reģistrēti Latvijā, tādējādi Nacionālajai elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomei (NEPLP) dodot iespēju uzraudzīt šo kanālu satura atbilstību likumam, gan arī tādi, kas ir reģistrēti, piemēram, Apvienotajā Karalistē vai Zviedrijā.

"Lattelecom piedāvājuma pamata pakā tādu kanālu, kas pārsvarā raidītu informatīvu saturu, un kas nepastarpināti pakļautos Krievijas jurisdikcijai, manuprāt nav," piebilda Meisītis.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka nacionālā apvienība Visu Latvijai!-Tēvzemei un brīvībai/LNNK aicinājusi koalīcijas partnerus Vienotību un Zaļo un zemnieku savienību vienoties par kopīgu plānu Krievijas propagandas televīzijas kanālu ierobežošanā Latvijas teritorijā. Savukārt koalīcija nolēmusi sākotnēji sagaidīt priekšlikumus no Saeimas Nacionālās drošības komisijas (NDK). "Absurda ir, piemēram, situācija, ka valstij piederošais uzņēmums Lattelecom ar plašo Kremļa kanālu piedāvājumu faktiski darbojas pretēji Latvijas drošības interesēm," iepriekš sacīja nacionālās apvienības priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Top komentāri

LL
L
Nožēlojami. Vai tad pat kanālu pakas nav iespējams izveidot? Kā kādreiz Izzi - sporta paka, zinātnes paka, mūzikas paka, filmas utt. pat tik daudz nevar? Tas galu galā ir abonenta patērētāja tiesību pārkāpums. Nedrīkst var varu uzspiest to, ko cilvēks nevēlas skatīties un vēl prasīt par to maksāt. Ir taču tehniski iespējams abonentam pašam izvēlēties savus kanālus.
Juris Pētersons
J
Ierobežot Krievijas TV kanālus Latvijā ir nevajadzīgi, nevis neiespējami. Latvija izvēlas vieglāko variantu – iebāzīsim galvu smiltīs, cik dziļi iespējams, un tad mūsu pilsoņi neko sliktu neredzēs. Sabiedrība būtu jāizglīto, nevis mediji jāierobežo. Ļoti tuvredzīgs un slinks plāns, ja to par plānu var nosaukt
Toms
T
Runa i par TV ierobezosan un to var izdarit, tacu, izskatas ka LATTELEKOM to nevelas dart. ja tads velas skatities propaganda interna ta ir vina brisa izvele, bet Latvijas valsts teritorija DP, valdibas institucijam ir jaierobezo propoganda Latvijas telivizija, jo ta ir valsts valdijuma un regulejuma. Kur tikai skaties, latvija visiem ir visadas problemas, lattelekom nevelas ierobezot Krievijas propogantu, atrunajas ka to var skatities internet, Latvijas celi bruk un tie netiek remonteti, jo naudu nozog Latvijas prezidenti, ministri, ieredni, deputati...tiek atrunts ka celu esot par daudz ....un ta jau 27. gadu idioti izdoma visu ko, lai tikai neko nedaritu, bet sanemtu lielas algas un neierobezoti zagtu.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Politiskās intrigas

Tikai ar vienas dienas starpniecību varējām vērot divus savstarpēji nesaistītus un reizē saistītus piemērus, kā politiķi ļoti līdzīgas situācijas mēģina izdekorēt sev vēlamā izskatā.

Debates par pragmatismu

Republikāņu kontrolētā ASV Kongresa Pārstāvju palāta pēc gandrīz pusgadu ilgas vilcināšanās acīmredzami iekšpolitisku iemeslu dēļ, saistītu ar gaidāmajām ASV prezidenta un Kongresa vēlēšanām, 20. aprī...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē