Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Oligarhu lietas prokurors: Komisijas ierosinājums paredzēt atbildību par žurnālistu uzpirkšanu ir diskutējams

Savulaik tā dēvēto oligarhu lietu uzraugošais prokurors Māris Leja uzskata, ka diskutējams ir parlamentārās izmeklēšanas komisijas ierosinājums paredzēt atbildību par žurnālistu uzpirkšanu.

Šāds komisijas priekšlikums var būt diskutējams jautājums, jo žurnālisti tiek uzskatīti par ceturto varu, intervijā aģentūrai LETA atzina Leja.

Krimināllikums patlaban paredz atbildību par iejaukšanos likumdevējvarā, izpildvarā un tiesu varā, līdz ar to, no šāda aspekta raugoties, būtu diskutējams komisijas ierosinājums noteikt atbildību par iejaukšanos tā dēvētajā ceturtajā varā. "Vai izdotos pierādīt šo uzpirkšanu vai citādu ietekmēšanu, tas būtu cits jautājums," norādīja prokurors.

Tāpat diskutējams esot jautājums par to, kurai pusei paredzēt kriminālatbildību, proti, žurnālistam vai personai, kura ietekmē šo žurnālistu, vai arī abām pusēm.

Prokurors arī uzskata, ka ir pilnībā atbalstāms komisijas ierosinājums izvērtēt likumu grozījumu nepieciešamību, lai padarītu efektīvāku kriminālatbildību par apzināti nepatiesu liecību sniegšanu.

Jau ziņots, ka tā dēvētās oligarhu lietas parlamentārās izmeklēšanas komisijas ieskatā ir jāparedz atbildība par žurnālistu uzpirkšanu vai citādu ietekmēšanu, kā arī par apzinātām manipulācijām ar sabiedrisko viedokli, izmantojot masu saziņas līdzekļus.

Saeimas deputātes Ingunas Sudrabas (NSL) vadītā parlamentārās izmeklēšanas komisija, vērtējot lietā esošo informāciju par iespējamu valsts nozagšanu un faktorus, kas noveduši pie šīs krimināllietas izbeigšanas pirmstiesas izmeklēšanas stadijā, secinājusi, ka tā dēvētajās Rīdzenes sarunās var saskatīt "valsts sagrābšanas" pazīmes, jo atsevišķos jautājumos ir apspriestas darbības, kas var liecināt par valsts varas kā instrumenta izmantošanu personiskā ekonomiskā labuma gūšanai.

Komisijas galaziņojumā teikts, ka atbalstāms ir juristu ierosinājums organizēt diskusiju par "valsts sagrābšanas" jēdziena iestrādāšanu normatīvajos aktos.

Top komentāri

nopirktais prokurors
n
Virsrakstam būtu jābūt - Lemberga neoficiālais advokāts: Komisijas ierosinājums paredzēt atbildību par žurnālistu uzpirkšanu ir diskutējams.
zvirbulēns
z
1.2.3 varas pārstāvjus uzpirkt nedrīkst - kriminālatbildība, bet 4 varas pārstāvjus drīkst uzpirkt? Un šiem kukuļnēmējiem, devējiem par to nekas? Leja, te nav ko diskutēt, un KL ir arī pants par korupciju privātā sfērā, to var piemērot korupcijā slīkstošajiem žurnālistiem.
Ka tad:))))
K
Jo soross taču pastāvīgi uzpērk žurnalistus - tādus kā streipuļojošais kārlītis?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē