Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Burovs: Ameriku joprojām redzu kā pirmo cilvēku partijā

Pat ja Andris Ameriks (GKR) nolems kandidēt Eiropas Parlamenta vēlēšanās, Rīgas vicemērs Oļegs Burovs (GKR) joprojām redz viņu kā pirmo cilvēku partijā Gods kalpot Rīgai.

Kā aģentūrai LETA sacīja Burovs, ko vairāk teikt par Amerika iespējamo lēmumu kandidēt EP varēšot tikai pēc šovakar gaidāmās valdes sapulces. "Ja viņš tiešām gribēs to darīt - es viņa lēmumu respektēšu. Tomēr viņš viennozīmīgi paliks partijas valdes priekšsēdētājs un no partija neaizies. Daudzi politiķi strādā gan Eiropā, gan pie mums, tas nebūtu nekas jauns," sacīja vicemērs.

Komentējot to, kā šāds lēmums varētu ietekmēt partijas darbu nākotnē, Burovs sacīja, ka "tas nebūs ne pluss, ne mīnuss, bet gan kaut kas jauns". "Es jebkurā gadījumā redzu viņu kā pirmo cilvēku partijā, kā saraksta līderi nākamajās pašvaldību vēlēšanās. Cik zinu, tad arī viņš nepieļauj domu iet prom, ielīst kaut kur ēnā Briselē un aizmirst par to, kas notiek Rīgā. Viņa iekļūšana EP pat varētu būt zināms lobijs visām pašvaldībām Latvijā. Mēs partijā turpināsim strādāt," izteicās Burovs.

Runājot par to, vai Amerika un Nila Ušakova (S) "aizrotēšana" uz Eiropu nesarežģītu arī partiju iespējas iegūt vēlētāju atbalstu nākamajās pašvaldību vēlēšanās, vicemērs norādīja, ka par to esot spriest pāragri. Nākamās pašvaldību vēlēšanas Latvijā notiks pēc vairāk nekā diviem gadiem.

"Es domāju, ka viņi abi ir jāvērtē atsevišķi, taču par to varēs runāt tikai pēc EP vēlēšanām. Varbūt ievēlēs vienu no viņiem, varbūt abus, varbūt vispār nevienu, to mēs nezinām," sacīja deputāts.

Tikmēr GKR Rīgas domes frakcijas priekšsēdētājs Vjačeslavs Stepaņenko aģentūrai LETA pauda, ka par situāciju partijā būšot gatavs runāt tikai pēc valdes sēdes. "Pagaidām zinu tikpat daudz, cik rakstīts medijos. Valdes sēdē viņš mums arī pastāstīs - vai tiešām vēlas kandidēt. Ja jā - tad kāda ir viņa motivācija un kā viņš iedomājas šo visu īstenot. Tad arī varēšu ko vairāk komentēt," pauda Stepaņenko.

Kā ziņots, par Amerika dalību EP vēlēšanās partijas Gods kalpot Rīgai valde lems šovakar.

Sākotnēji Saskaņas valde kā EP saraksta līderi izvirzīja Vjačeslavu Dombrovski, tomēr LTV ziņo, ka Rīgas mērs Nils Ušakovs un Ameriks abi kandidēšot EP vēlēšanās. Ja Ušakovs tiks apstiprināts par EP saraksta līderi, tad Vjačeslavs Dombrovskis (S), visticamāk, nekandidēs.

Savukārt laikraksts Neatkarīgā vēsta, ka Rīgā valdošā partija Saskaņa šonedēļ valdes sēdē varētu izvērtēt iespējas partijas līderi Ušakovu Rīgas mēra krēslā nomainīt ar Rīgas domes Sociālo lietu komitejas priekšsēdētāju Baibu Rozentāli.

Saskaņas priekšsēdētāja vietnieks Jānis Urbanovičs gan vēl atturējies vērtēt, vai Ušakova dalība EP vēlēšanās būtu pareizs solis, piebilstot, ka valdes sēdē visi šie jautājumi tiks izrunāti. "Viņiem vispirms ir jāformulē priekšlikums valdei," sacīja politiķis, piebilstot, ka "Saskaņas" valdes sēde notiks ceturtdien, 28.februāra, vakarā.

Priekšlikumus par EP kandidātiem izvirzot nodaļas, bet Rīgas nodaļas priekšlikumi vēl tiekot gaidīti.

Ameriks pēc Rīgas satiksmes korupcijas skandāla sākšanās Rīgas vicemēra vietu izvēlējās atstāt pats, šo krēslu atvēlot Oļegam Burovam.

Top komentāri

Paolo Pavo
P
Ameriks ir malacis! Atkal visus apčakarējis un smuko krievu muļķīti ievilinājis jaunā afērā, bet malā nostūmis Dombrovski u.c. Ameriks naktī uz poda sēžot izdomāja, ka par smuko krievu muļķīti noteikti aiz žēluma pret viņa gansu vajāšanu balsos visa Latvija un puse Baltkrievijas, tāpēc EP var iekļūt vairāki, un "Misteram 20%" to tikai vajag, lai aiz smukā maratonista muguras ieslīdētu pie jaunas siles.
Rubovs
R
Es arī redzu viņu partijā kā pirmo cilvēku no pakaļas...
nr 1
n
Ātro kredītu partija Amerika.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Absurda karaļi

Daudzām problēmām apkrautās valsts kapitālsabiedrības Pasažieru vilciens (PV) vadība pirmšķietami nolēmusi vēl pamatīgāk nostiprināt savu apsmiešanas objekta statusu.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē