Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts
Nedaudz pesimistiskāki par Latvijas iedzīvotājiem ir lietuvieši - Lietuvā situāciju valstī kā sliktu vai drīzāk sliktu vērtē 59% aptaujāto

Eirobarometrs: 58% Latvijas iedzīvotāju neapmierināti ar situāciju valstī

Vairāk nekā puse jeb 58% aptaujāto Latvijas iedzīvotāju kopējo situāciju valstī vērtē kā sliktu, liecina novembrī veiktas Eirobarometra aptaujas dati.

48% aptaujāto Latvijas iedzīvotāju kopējo situāciju Latvijā novērtējuši kā drīzāk sliktu, bet 10% to novērtējuši kā ļoti sliktu. 37% aptaujāto to novērtējuši kā drīzāk labu, bet tikai 1% situāciju vērtē kā ļoti labu. Tikmēr 71% Igaunijas iedzīvotāju situāciju savā valstī vērtē kā labu, bet 59% aptaujāto Lietuvas iedzīvotāju situāciju savā valstī vērtē kā sliktu.

Pesimistiskākie Eiropas Savienībā (ES) ir Grieķijas iedzīvotāji - 91% aptaujāto šīs valsts iedzīvotāju situāciju savā valstī vērtē kā sliktu, savukārt otrs zemākais vērtējums ir Horvātijā (80%) un Spānijā (77%).

Skeptiskāki aptaujātie Latvijas iedzīvotāji ir par ekonomikas situāciju valstī, proti, 70% norādījuši, ka tā ir slikta un vien 25%, ka tā ir laba. Lietuvā 65% iedzīvotāju ekonomikas situāciju valstī novērtējuši kā sliktu, bet Igaunijā vairākums to novērtējuši kā labu - 59%. Teju visi aptaujātie Grieķijas iedzīvotāji norādījuši, ka ekonomikas situācija viņu valstī ir slikta - 98%, bet kā labu situāciju savā valstī visbiežāk novērtējuši Vācijas un Nīderlandes iedzīvotāji - 91%.

Savukārt Eiropas ekonomikas situāciju lielākā daļa Latvijas respondentu novērtējuši kā labu - 59%, bet kā sliktu - 21%. Igaunijā šo situāciju kā labu novērtējuši 53%, bet Lietuvā 72% iedzīvotāju.

Aptaujā arī secināts, ka lielākā daļa Latvijas respondentu jeb 58% situāciju ar savu darbu novērtējuši kā labu - 58%, bet 23% kā sliktu. Tikmēr savas mājsaimniecības finansiālo situāciju respondenti lielākoties novērtējuši kā labu - 64%, bet kā sliktu 33%.

66% aptaujāto Latvijas iedzīvotāju minējuši, ka situācija ar nodarbinātību Latvijā ir slikta, bet 27%, ka tā ir laba. Par ļoti sliktu to uzskata 15%, bet ļoti labu tikai 1% aptaujāto Latvijā. Igaunijā iedzīvotāju atbildes nav tik viennozīmīgas, jo 45% situāciju vērtē kā sliktu, bet 43% kā labu. Tikmēr Lietuvā 59% situāciju ar nodarbinātību savā valstī uzskata par sliktu, bet 36% par labu.

Vissliktāk nodarbinātības situāciju ES savā valstī vērtē Grieķijas iedzīvotāji - kā sliktu to uztver 98% iedzīvotāju. Tikmēr vispozitīvāk nodarbinātības situāciju savā valstī novērtējuši Dānijas iedzīvotāji - 86% uzskata ka tā ir laba.

Situāciju sabiedrisko pakalpojumu sniegšanā lielākā daļa jeb 58% Latvijas respondentu novērtējuši kā labu, bet 35% kā sliktu.

88. Eirobarometra aptauja tika veikta laika posmā no 5. novembra līdz 19. novembrim kopumā 34 valstīs, kuru vidū ietilpst visas 28 ES dalībvalstis, kā arī Maķedonija, Turcija, Melnkalne, Serbija, Albānija un starptautiski neatzītā Ziemeļkipras Turku Republika.

Top komentāri

bet
b
Šie skaitļi neko neizsaka. Ja pilsoņu un pārējo viedokļi tiktu nošķirti, tad būtu zināms pilsoņu viedoklis. Ja latviešu un nelatviešu viedokļi tiktu nošķirti, tad būtu zināms katras grupas viedoklis. Bet ja apjautā kopā cilvēkus, kuriem nav nekā kopīgā, tad šie skaitļi neko neizsaka. Tikpat var apjautāt Antarktīdas pingvīnus.
Schuzman
S
atmet krievus un tad sāc skaitīt
ļuļa
ļ
nu bet protams. savukārt tie 42%, kas ir apmierināti, ir valsts iestāžu darbinieki, viņu radi, vecāki un bērni.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē