Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Īvāns: Skolēnu zināšanas par vēsturi un neseno pagātni ir vājas

Skolēnu zināšanas par vēsturi un neseno pagātni ir vājas, uzskata kādreizējais Latvijas Tautas Frontes priekšsēdētājs, Tautas Frontes muzeja pētnieks Dainis Īvāns.

Pēc viņa domām, vēstures mācība skolās ir ļoti būtiska, un īpaši trūkst akadēmisku pētījumu par Augstākas padomes periodu. "Skolotāji saka, ka mācību grāmatās par šo periodu nekas nav rakstīts. Taču, lai tajās būtu ietverti kaut divi teikumi, konkrēto laiku nepieciešams pētīt, lai pie šiem teikumiem vispār nonāktu," skaidroja Īvāns.

Viņš vērsa uzmanību, ka šobrīd iecerēts, ka Latvijas vēstures zinātnieki ar valsts atbalstu varētu pētīt laika posmu, kurā darbojās Augstākā padome, taču tam vēl nepieciešams gūt atbalstu. "Ceru, ka Izglītības un zinātnes ministrija atbalstīs šo programmu, un Latvijas zinātniekiem būtu iespēja saņemt grantus šī konkrētā vēstures perioda pētīšanā," sacīja Tautas Frontes muzeja pētnieks.

Īvāns arī norādīja, ka par godu Tautas frontes dibināšanas 30.gadadienai 8.oktobrī notiks starptautiska konference Dailes teātrī, uz kuru tiks aicināti visi bijušie un sirdī šodien atmodu atbalstošie cilvēki. Šī iemesla dēļ pašvaldībām jau laicīgi vajadzētu sākt domāt par to, kā apzināt cilvēkus, kuri vēlas nokļūt uz konferenci, aicināja Īvāns, piebilstot, ka pēc konferences Dailes teātrī plānots arī koncerts.

Top komentāri

TrollisJT
T
Vai tad Dainis pats nevarētu uzrakstīt vēstures grāmatu?
reptilis
r
....es kādreiz ticēju Īvānam...kādreiz...,bet viņš pat neatcerās ,kas notika vēl tikai pirms 2014gada ...un pat 2014 gadā un pat 2015.gadā...pat 2016 gadā...patriotisms bija izzudis no radio un tv ekrāniem...avīzēm...interneta portāliem....,vai Īvāns vispār ir dzirdējis ,ko teica biedrs Makarons pirms pāris dienām???....,tad atgādinu -Makrons aicina ar ES reformām pretoties nacionālismam ! Bet mums jau visu laiku potē kosmopolitiskas neliberālas idejas....,bet tās neder valsts aizsardzībai ,jo es bēgu ,tu bēgtu ...mēs bēgtu ....atceraties? Lai Latviju saglabātu ""parūpējās""Putins:))))
bravo
b
Malacis, kungs Īvan, vēsture, īpaši nesenā, jāzin. Varbūt sāciet ar paskaidrojumu, kā tā gadījās, ka jūsu jaukajā organizācijā Tautiņas Frontīte, 1989 gadā, pēc vesela darbības gada un organizētas hierarhijas, kā no gaisa nokrita nekārtīgs bārdainis Ivars Godmanis, apsēdās par Jūsu vietnieku un ar Jūsu piekrišanu tika iecelts par Latvijas kaklakungu un tās tautsaimniecības bendi. Nu pastāstiet lūdzu, mēs pārējie papildināsim.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nekad nesaki nekad

Daļā Lielbritānijas 2. maijā ir gaidāmas pašvaldību jeb vietējās vēlēšanas, kuras konservatīvo neveiksmes gadījumā draud ar problēmām britu premjeram Riši Sunakam. Tostarp, kā vēsta izdevums Fina...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē