Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Jansons: Pirms vēlēšanām atverot Pilsonības likumu, sagaidāmi ļoti radikāli priekšlikumi

Pirms vēlēšanām atverot Pilsonības likumu, sagaidāmi ļoti radikāli priekšlikumi, piemēram, par nepilsoņa statusa likvidēšanu kā tādu, kas sabiedrībā varētu izraisīt ļoti lielu polarizāciju, intervijā Latvijas Radio šādu pārliecību pauda Saeimas Pilsonības, migrācijas un sabiedrības saliedētības komisijas priekšsēdētājs Ritvars Jansons (VL-TB/LNNK).

iņš skaidroja, ka nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK turpinās uzstāt uz to, ka likums nav jāatver. Vienlaikus Jansons ir pārliecināts, ka, neatverot likumu, Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa priekšlikums par nepilsoņa statusu nevar tikt īstenots.

Politiķis pauda, ka nepilsoņa statuss "atmiršot" pats par sevi, ja būs vienota skolu sistēma. "Valoda ir tikai viens no elementiem, bet arī informatīvā telpa, kurā ir skolēni, nav vienāda, piemēram, palīglīdzekļi vēsturē atšķiras krievu skolā no latviešu skolas," viņš teica, piebilstot, ka tas ir politiskās gribas jautājums mainīt šo sistēmu.

Jau ziņots, ka Saeimas Pilsonības, migrācijas un sabiedrības saliedētības komisija šodien pirms parlamenta lēmuma skatīs Vējoņa iesniegto likumprojektu par nepilsoņu statusa piešķiršanu Latvijā dzimušajiem bērniem. Saeima ceturtdien lems par to, vai nodot šo likumprojektu vērtēšanai parlamenta komisijās.

Iepriekš vēstīts, ka ekspertiem ir dažādi viedokļi par to, vai saistībā ar Vējoņa iniciatīvu vairs nepiešķirt nepilsoņa statusu Latvijā dzimušajiem bērniem būtu jāgroza arī Pilsonības likums.

Prezidenta Preses dienestā aģentūrai LETA gan uzsvēra, ka Vējoņa priekšlikuma īstenošanai nav nepieciešami Pilsonības likuma grozījumi.

Tikmēr Saeimas Juridiskā biroja vadītāja Dina Meistere aģentūrai LETA pauda - lai juridiski būtu iespējams īstenot Valsts prezidenta iniciatīvu, ir jāgroza Pilsonības likums. Kad likumprojekts tiks apspriests parlamentā, Juridiskais birojs sniegs sīkāku skaidrojumu šajā jautājumā.

Valdošās koalīcijas līgumā ir noteikts, ka koalīcijas par Pilsonības likuma izmaiņām lemj, ievērojot konsensus principu.

Pet piedāvātajām izmaiņām iebilst nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK, kas sagaida, ka tās neatbalstīs arī valdību veidojošās partijas atbilstoši koalīcijas līguma nosacījumiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vairākums grib palikt

Neatkarīgi no tā, vai Lieldienas tiek uztvertas kā reliģiski svētki vai kā gadalaiku maiņa, šis ir pārdomu brīdis, kad prātojam arī par to, cik labi mēs jūtamies savā valstī.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē