Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Kalniete: Jādod pretspars varu alkstošiem populistiem

Partiju apvienībaiJaunā Vienotība, kuras sastāvā vēlēšanās startē Vienotība, ir jādod pretspars populistiem, kuri raujas pie varas, sestdien partijas kongresā pauda Eiropas Parlamenta deputāte un viena no Vienotības līderēm Sandra Kalniete.

"Latvijas populisti, tāpat kā citur pasaulē, ir "politbiznesa projekts", kas izmanto tautas pamatotās dusmas, lai iegūtu varu. Un tad, tāpat kā citur pasaulē, piemānītu savu vēlētāju. Viņi mēģina iegalvot, ka Latvija ir neizdevusies valsts, ka viss ir jānojauc un brīžiem izmanto pat fašistiskas metodes, draudot ar izrēķināšanos saviem oponentiem," situāciju raksturoja Kalniete.

Pieredzējusī Eiropas Parlamenta deputāte uzsvēra: "Ja agrāk dzelzs priekškars mūs norobežoja no Eiropas sasniegumiem un satricinājumiem, tad tagad mums jāapzinās, ka dzīvojam atvērtā pasaulē un esam šo procesu daļa. Tāpēc Latvijai ir tik bīstama populistisko ekstrēmistu izplešanās un nostiprināšanās Eiropā: Grieķija, Spānija, Itālija,
Lielbritānija, Francija, Austrija, Vācija, Somija, Zviedrija, Ungārija, Polija - un šo sarakstu vēl var turpināt. Populisti ne tikai apdraud Eiropas vienotību. Tie apdraud arī sabiedrības stabilitāti un demokrātiju."

"Tādēļ Jaunajai Vienotībai ir skaidri jāstājas pretī tiem, kuri muļķo tautu. Tiem, kas, aiz muguras tirgojoties ar sprūdiem, šleseriem un meroni, bruģē ceļu Kremlim draudzīgai Saskaņas valdībai ar mērķi padarīt Latviju atkarīgu no Kremļa," partijas biedrus mudināja Sandra Kalniete, rosinot atmaskot  populistu patieso izcelsmi, to saiknes un finansējumu, un uzdot populistiem konkrētus jautājumus par konkrētu problēmu reālistiskiem risinājumiem, atmaskojot viņu  nekompetenci tajos.

Ilggadīgā politiķe un diplomāte norādīja, ka šajā cīņā Jaunajai Vienotībai ir jāatzīst sava līdzatbildība par politikas lēmumiem, kas atsvešinājuši daudzus pilsoņus no varas, tādēļ partijas programmas priekšplānā ir jāizvirza taisnīgums un sociālo jautājumu risināšana un mērķtiecīgi jāveido jauno politiķu paaudze un jāaudzina jauni politiskie līderi, atņemot populistiem un sīkpartijām argumentu "jaunās līdakas pret vecajiem vēžiem".

Vienotība kopā ar partijām Kuldīgas novadam, Tukuma pilsētai un novadam, Valmierai un Vidzemei, Jēkabpils reģionālā partija un Latgales partija kopīgam startam 13. Saeimas vēlēšanās ir izveidojušas partiju apvienību Jaunā Vienotība, kuras valdes priekšsēdētājs un Ministru prezidenta amata kandidāts ir Eiropas Parlamenta deputāts Krišjānis Kariņš.

Top komentāri

U-ū
U
Tagad, mēnesi pirms vēlēšanām, sāks karu pret populistiem.. Vai nebūtu bijis prātīgāk visus šos gadus kaut nedaudz domāt tas to pašu pūli un padarīt tā dzīvi nedaudz vieglāku! Kāpēc būtu jātic vecajiem vēžiem, kuri, pat verdošā ūdebī iemesti, nesarktu.
viesis
v
Atslēgas vārds ir- "populisti izmanto tautas PAMATOTĀS dusmas".... Interesanti, kas tad tās dusmas ir radījuši? Taču, ne jau lamātie populisti, kuri varai pat tuvumā nav bijuši. Tātad, šīs dusmas ir radījušas varas partijas, pie kurām pieder pati Kalnietes kundze, un par kurām balsot viņa tik aktīvi aicina...…… Vai nav dīvaini?
trusis nejaukais
t
veesture liecina, ka tie, kas visvairaak biedee ar populismu, pashi izraadaas tie lielaakie populisti.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vairākums grib palikt

Neatkarīgi no tā, vai Lieldienas tiek uztvertas kā reliģiski svētki vai kā gadalaiku maiņa, šis ir pārdomu brīdis, kad prātojam arī par to, cik labi mēs jūtamies savā valstī.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē