Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Kariņš: Eiropas Parlaments spēris nozīmīgu soli cīņā pret Nord Stream 2 projektu

Eiropas Parlaments (EP) ir spēris nozīmīgu soli cīņā pret Nord Stream 2 projektu, nodrošinot, ka Eiropas Komisijas rīcībā būs reāls instruments, ar kuru šo projektu apturēt, uzsver EP deputāts Krišjānis Kariņš (Vienotība), komentējot šodien EP Rūpniecības, pētniecības un enerģētikas komitejā apstiprinātos grozījumus Gāzes tirgus direktīvā.

Kariņš norāda, ka EP deputāti vairākkārt ir pauduši stingru nostāju pret šī gāzes vada izbūvi, aicinot Eiropas Komisiju un dalībvalstis aktīvi rīkoties, lai to apturētu. Vienlaikus EP pēdējos mēnešus ir strādājis un sagatavojis grozījumus Gāzes tirgus direktīvā, lai attiecinātu konkurences noteikumus arī uz trešo valstu pieslēgumiem ar Eiropas Savienības dalībvalstīm, aģentūru LETA informēja Kariņa palīdze Ieva Zīberga.

Rosinātās izmaiņas būs nozīmīgs šķērslis Nord Stream 2 un arī citiem līdzīgiem projektiem Eiropas Savienības teritorijā nākotnē, akcentē Kariņš. "Grozījumi skaidri nosaka, ka enerģētikas infrastruktūrai ir jābūt pieejamai arī trešajai pusei. Tātad nevar būvēt ekskluzīvu elektrības vadu tikai vienam ražotājam uz vienu piegādātāju. Nedrīkst arī būvēt nevienu gāzesvadu, kas ir tikai vienam domāts. Infrastruktūrai ir jābūt pieejamai arī konkurencei," norāda politiķis, uzsverot, ka tas krietni sadārdzinās šādu projektu, līdz ar to arī apgrūtinās tā realizāciju.

Nākamais solis grozījumu apstiprināšanā būs sarunu process starp EP un dalībvalstīm par likuma gala tekstu.

Neskatoties uz ES noteiktajām sankcijām pret Krieviju, vairākas Eiropas lielās energokompānijas ir noslēgušas vienošanos ar Krievijas Gazprom par Nord Stream 2 gāzes vada izbūvi, kas palielinātu Eiropas atkarību no viena piegādātāja - Krievijas, atgādina Kariņš.

Top komentāri

interese
i
Kad Kariņš spers nozīmīgus soļus pret OIK noziedzīgo sistēmu, kuras viens no autoriem pats ir?
Protams Protams
P
Kas kaitēja nedzivoti zilu gaisu sarījoties.
Trollis JT
T
Eiropas parlaments spēris nozīmīgu soli Vācijas un visas ES ekonomikas vājināšanā. Vai varbūt jeņķu gāze būs trīs X lētāka?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Mums ir izdevīga vienota un stabila Vienotība

Triecieni, kurus pēdējā laikā saņēmusi vadošā partija Vienotība, diez vai varētu sašūpot arī valdības konstrukciju – koalīcijas partneriem izmantot situāciju neesot intereses. Tas nozīmē, ka op...

Tuvo Austrumu šahs

Iepriekšējās nedēļas beigās pasaules uzmanība bija piesaistīta Irānas "atriebes akcijai" – triecienam pa Izraēlu –, atbildot uz pēdējās iepriekš veikto uzlidojumu Irānas konsulātam ...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē