Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Kariņš: Ir krietni jāstrādā pie vakcinācijas organizēšanas un cilvēku aicināšanas vakcinēties pret Covid-19

Ir krietni jāstrādā pie vakcinācijas organizēšanas, cilvēku informēšanas un aicināšanas vakcinēties pret Covid-19, šodien pēc Sadarbības sanāksmes sēdes sacīja premjerministrs Krišjānis Kariņš (JV).

Viņš teica, ka šobrīd galvenais ir kopīgās imunitātes iegūšana un vakcinēšanās. Labā ziņa esot tā, ka Latvijā visa infrastruktūra ir vietā, tomēr problēmas esot ar vakcinācijas tempu.

"Pēdējā laikā valstī ir ienākušas krietni vairāk vakcīnas, un pirmo reizi vairākās nedēļās esam vēl tālu no tā, kas bija jāsasniedz," teica Kariņš, piebilstot, ka aizvadītajā nedēļā dienā vajadzēja savakcinēt ap 8000 cilvēku, taču realitātē dienā izlietotas ap 3800 devām.

Viņaprāt, ir krietni jāstrādā pie vakcinācijas procesa. "Tas, ka vakcīna ir nogādāta vakcinācijas punktā, ir sākums. Mērķis ir īsā laikā uzturēt tempu un izpotēt visas ienākušās vakcīnas," atzīmēja premjers. No viņa teiktā izriet, ka pagājušās nedēļas rādītāji ir sasniegti aptuveni puslīdz, un šodien pieejami 29 000 vakcīnu, kuras bija jāizpotē aizvadītajā nedēļā.

Premjers teica, ka šeit ir "krietni vietas uzlabojumiem", un par šo aspektu rīt runāšot valdībā. "Infrastruktūra ir, vakcīnas ir, bet temps ir tas, kas jāuzlabo," uzsvēra politiķis.

Jau ziņots, ka pretēji ierastajai kārtībai, Latvijas Atvērto datu portālā atkal nav publicēta jaunākā statistika par vakar vakcīnu pret Covid-19 saņēmušajiem cilvēkiem.

Kā novēroja aģentūra LETA, Latvijas Atvērto datu portālā atrodamajā failā pēdējie dati ir par 10.aprīlī vakcinētajiem, lai gan iepriekš katras dienas rītā jau īsi pēc pusnakts tika publicēti dati par iepriekšējā diennaktī vakcinētajiem.

Šādu informāciju Nacionālais veselības dienests nav publicējis arī mikroblogošanas vietnē Twitter.

Kā aģentūrai LETA skaidroja NVD, statistika par iepriekšējā dienā veikto vakcināciju šodien netika publicēta, jo tehnisku iemeslu dēļ dati no rīta vēl nebija pieejami. Šobrīd NVD speciālisti veic datu apkopošanu, un paredzams, ka šī informācija būs pieejama rīt no rīta, atzīmē NVD.

Pagājušajā nedēļā šie dati par 4. un 5.aprīli tika publicēti ar vairāku dienu kavēšanos - 7.aprīlī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vairākums grib palikt

Neatkarīgi no tā, vai Lieldienas tiek uztvertas kā reliģiski svētki vai kā gadalaiku maiņa, šis ir pārdomu brīdis, kad prātojam arī par to, cik labi mēs jūtamies savā valstī.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē